Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ:11+1 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ"-ΜΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ "ΙΚΑΡΟΣ"-ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ-ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΕΡΓΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ

"ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ:11+1 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ" είναι το θέμα μιας ενδιαφέρουσας εικαστικής πρωτοβουλίας του ιστορικού εκδοτικού οίκου "ΙΚΑΡΟΣ", που δίνει τη δυνατότητα έκφρασης και προβολής σε νέους δημιουργούς, που έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη βιτρίνα επί της Οδού Βουλής 4, δίπλα στην Παλιά Βουλή.Τον μήνα Μάρτιο ήταν η σειρά του Αλέξανδρου Βέργη να παρουσιάσει τη δική του εικαστική παρέμβαση, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη ποίηση του Νίκου Καρούζου.
                                    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
Ο Αλέξανδρος Βέργης γεννήθηκε το 1976 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας με δάσκαλο τον Σπύρο Αλαμάνο και στη συνέχεια στην ΑΣΚΤ ( από το 2007-2009 στο Η' εργαστήριο του Ι.Χρηστάκη κι από το 2009 έως σήμερα στο Ζ' εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη).Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε το Β' εργαστήριο χαρακτικής της Β.Τσαλαματά και το εργαστήριο φωτογραφίας του Μ>Μπαμπούση. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Κέρκυρα, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Δουβλίνο. Παρουσίασε την πτυχιακή του εργασία τον Ιούλιο του 2012 στο Ζ' εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ).
                                    Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ
              ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΟΣΜΩΝ, ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΩΝ
Με το έργο του και μέσα από τη διαδικασία της αφαίρεσης, ο Βέργης αναζητά νέους κόσμους, χώρους και κανόνες σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν ποιότητες και ζωγραφικές αξίες. Χρησιμοποιώντας ως εκφρασικά μέσα τη διαφάνεια, τις γραφές, τα τυπώματα οξυγραφίας και τα σύμβολα, επιχειρεί να αναπαράγει και να μεταδώσει την ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα συναισθήματα που πηγάζουν κάθε φορά από το θέμα της έμπνευσής του. Στο έργο που παρουσιάζει στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου του Ίκαρου, πηγή έμπνευσης είναι η ποίηση του Νίκου Καρούζου.
Η έκθεση του έργου του Αλέξανδρου Βέργη στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Ίκαρος θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαρτίου 2013 ενώ η συνολική επιμέλεια αυτής της εικαστικής πρωτοβουλίας είναι του Γιάννη Ψυχοπαίδη.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου