Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ CHEF ΣΤΕΛΛΑ ΣΠΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


 


Ξάνθη: 5/4/2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

΅ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ….ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ΅


Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συνεχίζει, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013, σε  συνεργασία με την βραβευμένη CHEF  Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής  για τους μικρούς μας φίλους

Το Σεμινάριο του Απριλίου έχει θέμα:



«Πασχαλινές δημιουργίες»

Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια.
κόψετε παιδιά την πασχαλιά
κι όλα με χαρές και με τραγούδια
τρέξετε ν΄ αλλάξομε φιλιά.
Σήμαντρα γλυκά βαρούν ακόμα
και μοσχοβολούν οι εκκλησιές,
μόσχος τα φιλιά στο κάθε στόμα,
τα φιλιά της άνοιξης δροσιές.
Πάμε να στρωθούμε στο χορτάρι
και τ΄αρνί μας ψήνεται σιγά.
Και με της Ανάστασης τη χάρη
φέρτε να τσουγκρίσουμε τ΄ αυγά.
Η Λαμπρή (Στέλιος Σπεράντσας)

Σε μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τα παιδιά (ηλικίας 6-12 ετών) θα ψήσουν, θα διασκεδάσουν και θα μάθουν να δημιουργήσουν μέσα από αγνά  υλικά υπέροχες πασχαλινές γεύσεις με στόχο να κάνουν κτήμα τους την κουζίνα του τόπου μας αλλά και την θρεπτική αξία των δημιουργιών τους.


·        Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος - συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.
·        Επιμελείται μενού και μπουφέδες  για εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό με το STELLAS HOME CATERING, διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.
·        Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις».
·        Υπό έκδοση βρίσκονται  τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο - Κύπρος» και «Χαλκιδικής μαγειρέματα».

Προσέλευση-εγγραφές: 17:00-17:15
Έναρξη σεμιναρίου: 17:15
Λήξη: 18.15
Απαραίτητη προϋπόθεση:  αγάπη για τη μαγειρική, κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία!!!!!!!
Και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας την ποδιά σας!!!!!


Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του «Grand Μασούτης», των κρεοπωλείων «Μπατζακίδη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου, στην Ξάνθη.

Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 25410 26635 -29282 καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.














ΙΔΡΥΜΑ ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Κτήριο 1 – Οδ. Ανδρούτσου & 12 Αποστόλων, τηλ.: 25410 29282, fax.: 25410 62086
Κτήριο 2 – Καπνεργατών 9, τηλ.:25410 26635, fax.: 25410 84647 Τ.κ. 67 100, Ξάνθη,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου