Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ:ΤΟ "ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΠΕΝ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ,ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΙΝ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΑΝΩΛΗ ΜΕΛΑ



















Μετά από χρόνια συνεργασίας ο Θεόφιλος Μελάς συνεχίζει μόνος του την επαγγελματική του δραστηριότητα έχοντας προετοιμάσει την είσοδο της τρίτης γενιάς στο χώρο του φαρμάκου και της υγείας. Ο γιός του Μανώλης που έχει το όνομα του παππού του Μανώλη Μελά, τον οποίο, αν και πέρασαν αρκετές δεκαετίες, ακόμη τον θυμούνται για τις υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους των χωριών της Ορεστιάδας. Η αείμνηστη αδελφή του, Ελένη Μελά, σύζυγος του Εβρίτη φαρμακοβιομήχανου Δημήτρη Πενταφράγκα, έχει γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Στο ειδικό αφιέρωμα του "ΒΟΡΕΑ" (τεύχος 50, Αύγουστος 2009) υπό τον τίτλο "ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΝΤΑΦΡΑΓΚΑΣ, Ο ΕΒΡΙΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ" ΓΡΑΦΑΜΕ:" Αν η ΕΛΠΕΝ είναι μια υπόθεση καρδιάς και ένα όραμα ζωής, έτσι όπως το ονειρεύτηκαν, το σχεδίασαν και το πραγμάτωσαν δυο νέοι άνθρωποι με πολλά όνειρα και σχέδια για την κοινή ζωή τους ο Δημήτρης Πενταφράγκας και η Ελένη Μελά-Πενταφράγκα, για τον "ΒΟΡΕΑ" είναι μια υπόθεση τιμής να αναδεικνύει και να προβάλλει το έργο, τη δράση και τη ζωή των άξιων τέκνων της Θρακικής γης που διαπρέπουν και πρωταγωνιστούν στα γράμματα, τις τέχνες, τον πολιτισμό".
"ΕΛΠΕΝ: ΕΛΕΝΗ ΠΕΝΤΑΦΡΑΓΚΑ"-ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ
"... η ΕΛΠΕΝ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο του φαρμάκου. Κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή ελληνικού φαρμάκου και με τις σχεδιασμένες επενδύσεις και την εργαστηριακή έρευνα προσβλέπει στην κατάκτηση μεγαλύτερων μεριδίων και την  επέκτασή της στη διεθνή αγορά.
"Η ίδια η ονομασία της εταιρείας μας διηγείται μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και πάθους δυο νέων ανθρώπων που είναι αφοσιωμένοι στην επίτευξη, στην υλοποίηση ενός οράματος ζωής και μιας επιχειρηματικής δράσης που στηρίζεται στα όνειρά τους για μια καλύτερη ζωή γεμάτη με προκλήσεις, ευκαιρίες και δοκιμασίες".
ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ
Η ΕΛΠΕΝ αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ελληνικής επιχειρηματικότητας σε δύσκολους καιρούς στον άκρως ανταγωνιστικό κλάδο του φαρμάκου τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η ενίσχυση της εργαστηριακής έρευνας αποδίδει καρπούς και ενισχύει το διεθνές και ανταγωνιστικό προφίλ της ΕΛΠΕΝ. Το νέο φάρμακο που ετοιμάζει έχει μπει στην τελική ευθεία του. Αυτό πολύ απλά σημαίνει μια καινούργια σειρά παραγωγής και νέες προσλήψεις για την υποστήριξή της. Αλλά και η υποστήριξη της ΕΛΠΕΝ είναι μια εθνική υπόθεση. Διαθέτει μια πρωτοποριακή τεχνογνωσία παραγωγής φαρμάκων, προάγει σε πολύ υψηλό επίπεδο την εργαστηριακή έρευνα, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, παράγει εθνικό πλούτο και πολύ περισσότερο αποτελεί ένα σύμβολο εφευρετικότητας και επιχειρηματικής δραστηριότητας εκπέμποντας ένα θετικό και ισχυρό μήνυμα για τις δυνατότητες της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.
"ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΠΕΝ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν είναι μια δική μας υπερβολή ο χαρακτηρισμός ως "ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΠΕΝ" του νέου φαρμακείου που δημιούργησε ο Θεόφιλος Μελάς σε διπλανό κτίσμα από το παλιό πάντα απέναντι από το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας (Κ.Υ.Ο.). Στις προθήκες και στη βιτρίνα του φαρμακείου δεσπόζουσα η θέση των φαρμάκων της ΕΛΠΕΝ. Αυτό δεν υπαγορεύεται από τους δεδομένους οικογενειακούς συναισθηματικούς δεσμούς αλλά από την ιστορία που γράφει η ΕΛΠΕΝ στην εγχώρια και διεθνή αγορά του φαρμάκου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου