Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Μεγαλώνοντας στην Αλεξανδρούπολη τη δεκαετία του 1950.Η δεκαετία του 1950 είναι η περίοδος της ανόρθωσης και της έκρηξης των παιδικών γεννήσεων.Στη φωτογραφία μας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας οι δυο παιδικοί φίλοι Ανδρέας Καφετζής και Χρήστος Δούκας.


Το πρυτανικό σχήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών περιόδου 2006-2010 στο συνεδριακό κέντρο του παραδοσιακού μύλου Πετρωτών Τριγώνου Ορεστιάδας στο πλαίσιο του αγροτικού συνεδρίου με θέμα "ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ".-Γιώργος Ζέρβας-πρύτανης,Μόσχος Πολυσίου-αντιπρύτανης και Λεωνίδας Λουλούδης-αντιπρύτανης μαζί με τον καθηγητή Γιώργο Βλάχο.


"Έφυγε" από τη ζωή ο πανεπιστμιακός,ο διανοούμενος της Ανανεωτικής Αριστεράς και πρωτοπόρος της πολικής οικολογίας Λεωνίδας Λουλούδης.-Δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".







Ο αείμνηστος αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδας Λουλούδης είχε τιμήσει τις εργασίες του αγροτικού συνεδρίου με θέμα "ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ", που είχε πραγματοποιηθεί στις 6-7 Οκτωβρίου 2012 στη Νέα Ορεστιάδα.















"Έφυγε" από τη ζωή ο πανεπιστημιακός,ο διανοούμενος της Ανανεωτικής Αριστεράς και πρωτοπόρος της πολιτικής οικολογίας Λεωνίδας Λουλούδης.-Δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".





Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Μετά από τη νεροποντή κανείς δεν σκέφτηκε ότι οι επιβάτες στο σιδηροδρομικό σταθμό Πυθίου δεν θα έχουν πρόσβαση στην αποβάθρα;




Το πρώτο πετρελαιοκίνητο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Έβρου ήταν ιδιοκτησίας του Θεόδωρου Καφετζή το 1954,πριν 60 χρόνια.



Μια από τις πρώτες πατόζες στον Έβρο ήταν του Συνεταιρισμού Φερών τέλη της δεκαετίας του 1940!



Δικαιολογημένη η οργή της επιβάτισσας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αφού γέμισαν με λάσπες τα παπούτσια της κινδύνεψε να χτυπήσει στο σιδηροδρομικό σταθμό Πυθίου Διδυμοτείχου,γιατί κανείς δεν φρόντισε να απομακρύνει τις λάσπες μ΄αποτέλεσμα να μετατραπούν σε παγίδα κινδύνου ειδικά κατά το πρωινό δρομολόγιο με το λιγοστό φως.

Δεν ήταν το μοναδικό αρνητικό περιστατικό για σήμερα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται τον επιβάτη και έχουν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη και συμπεριφορά.Τι άλλο πρέπει ακόμη να συμβεί στη χώρα για να αλλάξουν κάποιοι νοσηρές νοοτροπίες;

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Μια σεμνή και ξεχωριστή παρουσία στην πολιτιστική ζωή της Αλεξανδρούπολης,που υπερβαίνει τα στενά τοπικά και περιφερειακά όρια,ο μουσικοσυνθέτης Θανάσης Τρικούπης ήταν στα εγκαίνια του Νομαρχείου της πρωτεύουσας του Έβρου.


Ο ζωγράφος Αθηνόδωρος Ταρσούδης έδωσε το παρών του στα εγκαίνια του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης.


Με τον βιβλιοπώλη της Αλεξανδρούπολης Ανδρέα Καφετζή η δημοσιογράφος Ιωάννα Παρασχάκη στην έκθεση του βιβλίου.


Και οι εξαιρετικές εκδόσεις του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης είχαη το δικό τους χώρο στην έκθεση βιβλίου της Αλεξανδρούπολης.


Εκδοτική επιτυχία το ιστορικό μυθιστόρημα της Αλεξανδρουπολίτισσας συγγραφέα Σωτηρίας Μαραγγοζάκη "Ο Ύπατος της Σμύρνης" ήταν αναμενόμενο να έχει μια περίοπτη θέση στην έκθεση βιβλίου της Αλεξανδρούπολης.


Συντονιστής των βιβλιοπωλών της Αλεξανδρούπολης ο Γιαννης Βαταμίδης που αγωνίστηκαν με επιτυχία για τη διοργάνωση της έκθεσης βιβλίου,η οποία φιλοξενείται κάθε χρόνο στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.



Ουσιαστική η συμβολή της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (ΕΠΟΦΕ) στη διοργάνωση της έκθεσης βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη.-Καθημερινά στο περίπτερό της ο πρόεδρος Θανάσης Γιαλαμάς και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Κελεμίδης.










Πετυχημένος θεσμός η έκθεση βιβλίου που στηρίζεται από τους βιβλιοπώλες της πρωτεύουσας του Έβρου,της Αλεξανδρούπολης.



Ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου της Σχολής Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


Praggi Festival 2014 την Παρασκευή,1η Αυγούστου 2014.


Μια ακόμη εντυπωσιακή παραλλαγή της παραδοσιακής φορεσιάς της Νέας Βύσσας.