Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Χρόνια τώρα χορεύουμε στο ταψί!


Το γαστρονομικό δώρο του Ιταλικού Νότου (Magna Grecia) σε όλο τον κόσμο σε μια λαχταριστή και γευστικότατη εκδοχή του από τα χέρια της Βάσως στο Πύθιο Διδυμοτείχου!


Μια καλή γερμανική γαστρονομική επιρροή που μας πρόσφεραν συμπατριώτες μας μετανάστες στο Πύθιο Διδυμοτείχου.


Ένα αμφιθέατρο φορτωμένο αναμνήσεις.Γυμνάσιο-Λύκειο Δικαίων Τριγώνου Ορεστιάδας!





Πριν 200 χρόνια (1815-2015) ο Ιωάννης Καποδίστριας διασφάλιζε τη διεθνή ουδετερότητας της Ελβετίας!

Πριν 200 χρόνια (1815-2015) στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων ο Ιωάννης Καποδίστριας αναδεικνυόταν σε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή των διπλωματικών διεργασιών και εξελίξεων,αφού κατόρθωνε την εξουδετέρωση της Αυστριακής επιρροής,την ακεραιότητα της Γαλλίας υπό Βουρβόνο μονάρχη όπως επίσης και τη διεθνή ουδετερότητα της Ελβετίας,για την οποία συνέταξε ένα από τα αρτιότερα συντάγματα και έβαζε τα θεμέλια μιας γερής πολιτειακής συγκρότησης,για την οποία σήμερα η Ελβετία τον ευγνωμονεί και τον τιμάει ως εθνικό ήρωα.
Η ορειχάλκινη προτομή του Ρώσου γλύπτη Βλαντίμιρ Σουρόφτσεφ τοποθετήθηκε στη Λοζάνη "ως ένδειξη τιμής στον πρώτο επίτιμο δημότη της πόλης".

Η δολοφονία του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια,ένα μελανό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας!


Ιωάννης Καποδίστριας,μια μεγάλη μορφή της ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας και δημοκρατικής κουλτούρας!


Κορυφαία πράξη άμεσης δημοκρατίας η διενέργεια του δημοψηφίσματος!

Χρόνια τώρα υποστηρίζω ότι η διενέργεια ενός δημοψηφίσματος,είτε σε επίπεδο χώρας είτε σε επίπεδο περιφέρειας,συνιστά μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία.Χαίρομαι που σήμερα το δημοψήφισμα γίνεται αποδεκτό από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων,έστω και υπό των το βάρος έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.Η προσφυγή στο λαό είναι η πιο ενδεδειγμένη πολιτική πρωτοβουλία κάθε πολιτικής ηγεσίας.Και παρά τις ιδιαιτερότητες της πολιτικής συγκυρίας γίνεται μέρος της δημοκρατικής μας κληρονομιάς σε πολύ δύσκολους καιρούς!

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Το ελάχιστο όριο ανάληψης!-Ο Γιάννης Αρβανιτίδης μόλις πραγματοποίησε την ανάληψη ήρθε να συνδράμει στην εγκυρότητα του τοπικού ρεπορτάζ!



Η μάχη της ουράς σήμερα Δευτέρα,29 Ιουνίου 2015,πρώτη μέρα των περιοριστικών μέτρων στις αναλήψεις,στη Νέα Ορεστιάδα!


Κότες αλανιάρες ελευθέρας βοσκής!