Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Η πίτα της Αναστασίας-"Τασουλάρας" Χατζηαγγελίδου

Μια πίτα με ιδιαίτερη υφή έφτιαξε η Αναστασία-"Τασουλάρα" Χατζηαγγελίδου για τους επισκέπτες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Βύσσας "ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗΣ,τους απογόνους του ιατροφιλόσοφου Στεφάνου Καραθεοδωρή,την επιχειρηματία Μαρία Παπαδάκη-Βαϊράμογλου και τον καθηγητή Παύλο Πηλαβάκη,που έτυχαν μιας ξεχωριστής υποδοχής με μουσικά ακούσματα και γαστρονομικά εδέσματα της Νέας Βύσσας πάνω στο "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ" τη Δευτέρα,21 Νοεμβρίου 2016.Μια επίσκεψη που εντάσσεται στην προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το 2017 ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΛΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ στην Κωνσταντινούπολη,τη Νέα Βύσσα και τη Νέα Ορεστιάδα.Η πίτα,ωστόσο,της Αναστασίας είχε μια ιδιαίτερη υφή,γιατί η μάχιμη μαγείρισσα επέλεξε να χρησιμοποιήσει σησαμέλαιο,το οποίο το προτιμούσαν από τα παλιά χρόνια,αφού στην περιοχή μας ήταν ευρέως διαδεδομένο και γι αυτό φρόντιζαν οι γιαχανάδες που επεξεργάζονταν το σησάμι εξασφαλίζοντας ένα σησαμέλαιο άριστης ποιότητας για τις καθημερινές διατροφικές ανάγκες τους.Στην γαστρονόμο Αναστασία θα της πήγαινε γάντι,αν την αποκαλούσαμε "λοχαγό Αναστασία-"Τασουλάρα" της τοπικής κουζίνας",αφού όταν ρίχνεται στη μάχη της κουζίνας επικρατούν στην κυριολεξία εμπόλεμες συνθήκες και απαιτεί την απόλυτη πειθαρχία και αποτελεσματικότητα των συνεργατών της στο δικό της αρχηγείο,στην κουζίνα του "Principal" στην Καβύλη Ορεστιάδας.Της υποσχεθήκαμε ειδικό αφιέρωμα και θα το οργανώσουμε!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου