Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Κόβονται τα δάχτυλα της εξουσίας;

Αν και κατά πόσο κόβονται τα δάχτυλα της εξουσίας, είναι ένα ερώτημα που επιχειρεί να το απαντήσει ο συγγραφέας ενός ιδιαίτερου πολιτικού και αστυνομικού μυθιστορήματος Γιώργος Χατζόπουλος, υπό τη διπλή έως και πολλαπλή  ιδιότητά του, αφού δεν είναι μόνο ο υπάλληλος που που βιώνει τις παθογένειες της ελληνικής διοίκησης στις επαρχιακές μας συνθήκες αλλά και ο ήρωας της μυθοπλασίας, που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τη Λερναία Ύδρα της διαπλοκής και της διαφθοράς.Η συνέχεια σελίδα σελίδα στο βιβλίο, που συνιστά ταυτόχρονα και μια μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα, μια μορφή ενός ντοκουμέντου που παρακολουθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και μοντέλο στις πιο ακραίες τοπικές εκφράσεις και εκδηλώσεις του.
Στη φωτογραφία ο Γιώργος Χατζόπουλος με το βιβλίο του υπό το βλέμμα του επαναστάτη σείχη Μπεντρεντίν έργο του Εβρίτη ζωγράφου της διασποράς, με καταγωγή από το Αμμόβουνο Ορεστιάδας, Νίκου Τερζή.


1 σχόλιο:

  1. Σταύρο, ένα ευχαριστώ, για την αναφορά σου την τόσο εύστοχη!, για το ταπεινό μου βιβλίο στον Ωραίο και τόσο χρηστικό και όχι μόνο: "ΒΟΡΕΑΣ magazin".
    Ναι, η Παιδεία εντός μας, και η Γνώση, είναι τελικά το "εργαλείο" το "τσεκούρι" του μέλλοντος που θα κόβει τα δάχτυλα της κάθε μορφής παραπαίουσας εξουσίας... Αυτό είναι το μήνυμα του ταπεινού μου έργου, μέσα από την αστυνομική πλοκή και δράση, και άλλες άγριες καταστάσεις, αλλά και με τη ματιά του ποιητή. Θα τα πούμε στην παρουσίαση, στις 25-10-17 και σε ευχαριστώ που με τιμάς με την παρουσία σου εκεί.
    Με εκτίμηση. Γιώργος Χατζόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή