Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

"Τα μάτια της ψυχής-Οι απεικονίσεις του Ιερού" του Βασίλη Χατζηβασιλείου στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης







«Τα μάτια της ψυχής-Απεικονίσεις του Ιερού» τιτλοφορείται η έκθεση του Βασίλη Χατζηβασιλείου, ο οποίος για πρώτη φορά παρουσιάζει τις εικόνες του στο κοινό της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, στον οποίο ήρθε για πρώτη φορά το 1976, πριν 43 χρόνια, ως λειτουργός της Μέσης Εκπαίδευσης. Τα εγκαίνια της είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, στις 7 και 30 το βράδυ, στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018.
Ο Βασίλης Χατζηβασιλείου είναι φιλόλογος και διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε έως το 2009 διευθυντής του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τη διδακτική της ποίησης στη Μέση Εκπαίδευση, το σχολικό θέατρο, καθώς και με τη δημιουργία και παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών μουσικής και λόγου. Αυτοδίδακτος, αγιογραφεί τα τελευταία 30 χρόνια εμπερίστατος και πλήρης δέους. Το 2016 παρουσίασε τις εικόνες του στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Θέρμης, ενώ το 2017 στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Βασίλης Χατζηβασιλείου αγιογραφεί για τριάντα και πλέον χρόνια με εξαιρετική αφοσίωση ψυχής και απέραντο σεβασμό προς το Ιερό. Έχει διαμορφώσει τα χρόνια αυτά τη δική του προσωπική, μορφοπλαστική, εικαστική έκφραση που χαρακτηρίζεται από βαθιά εσωτερικότητα.
Για το έργο του Βασίλη Χατζηβασιλείου θα μιλήσουν με σύντομες ανακοινώσεις τους οι:
-Σταύρος Παπαθανάκης, δημοσιογράφος
-Μαρία Τσακίρη, μεταφράστρια και καθηγήτρια γερμανικών
Καίτη Στεφανάκη, κριτικός της τέχνης και συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου