Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μια καλή υποψηφιότητα για το Αγροκτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας η πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας Βίκυ Σαργιώτη



Σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχα γράψει ότι η συμπόρευση του προέδρου του Αγροκτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας Βάκη Τσιομπανίδη με το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Λουίτζι Ντι Μάγιο για τη συγκρότηση πανευρωπαϊκού κόμματος με κινήματα από την Κροατία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Φινλανδία ήταν μια πολύ έξυπνη πολιτική πρωτοβουλία, που ενδεχόμενα να ανοίξει το δρόμο στο ΑΚΚΕΛ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Παρακολουθώντας τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων, μπορώ να πω ότι η εκτίμηση μου αυτή δεν είναι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Στο τέλος τέλος, έχουμε ένα κόμμα στη διπλανή πόρτα μας, στον τόπο μας, στη Νέα Ορεστιάδα και θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αν κατορθώσει και μπει στην Ευρωβουλή! Χρήσιμο για τη Νέα Ορεστιάδα, τον Έβρο, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κυρίως για τον αγροτικό κόσμο όλης της χώρας.
Οπότε, καλό είναι να πείτε και δυο καλά λόγια για έναν συντοπίτη μας! Και μόνο γι αυτό που κατάφερε μέχρι σήμερα πέρα από την ψήφο μας, μπορεί να έχει και τον καλό λόγο μας! Κι όπως συνήθιζε να λέει ένας παλιός παραδοσιακός πολιτικός της περιοχής με μακρά κοινοβουλευτική πορεία, «ξέρω ότι δεν θα έχω την ψήφο σου αλλά θα ήθελα πολύ περισσότερο τον καλό σου τον λόγο»!
Για να έρθουμε και πάλι στην υποψηφιότητα της Βίκυς Σαργιώτη, που ξεκίνησε μια μονάδα με 90 ζώα και τώρα τα έφτασε στα 300 και είναι πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Πύλης, ηλικίας 38 ετών και μητέρα δύο παιδιών, το λιγότερο που μπορώ να γράψω, σύμφωνα με το βιογραφικό της, είναι μια καλή επιλογή! Με τέτοιες επιλογές και υποψηφιότητες αρχίζει να ακουμπάει ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πολιτικό στόχο, που μέχρι πριν λίγο καιρό μπορεί να φάνταζε σενάριο πολιτικής φαντασίας και σήμερα αρχίζει και γίνεται μια πολύ ρεαλιστική πιθανότητα! Μακάρι να συμβεί!
Σταύρος Γ.Παπαθανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου