Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

"Λύγισαν και οι πέτρες" με το συγκινητικό αντίο της Εύης Ορφανού στον Θοδωρή Ραχμανίδη


Μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς θλίψης και οδύνης η μικρή κοινωνία των Δικαίων Τριγώνου Ορεστιάδας αποχαιρέτησε σήμερα Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019, τον Θοδωρή Ραχμανίδη που έχασε τη μάχη από την επάρατη νόσο μετά από πολλούς μήνες ενός αγώνα, που θα είναι ένα μεγάλο παράδειγμα θέλησης για ζωή και αξιοπρέπειας για τους οικείους του και τους φίλους του. Συγκινητικό ήταν το αντίο της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου «Μαζί για τη ζωή» Εύης Ορφανού στον αντιπρόεδρο του συλλόγου, όπου μαζί δημιούργησαν τις προϋποθέσεις συλλογικής δράσης για την καταπολέμηση του καρκίνου, μιας μάστιγας της εποχής μας.
Ο αποχαιρετισμός της Εύης Ορφανού: Αγαπητέ αντιπρόεδρε, αγαπητέ Θοδωρή! Με το άκουσμα του χαμού σου, λύγισαν και οι πέτρες. Σήμερα ήρθε όλη η Ορεστιάδα να σε τιμήσει και να σε αποχαιρετήσει. Εκ μέρους του Συλλόγου Καρκινοπαθών έτυχε σε μένα το βαρύ φορτίο του αποχαιρετισμού σου. Βαρύ το καθήκον, δύσκολο και επώδυνο. Πώς να σου πει κάποιος αντίο και να πιστέψει ότι από εδώ και στο εξής θα λείπεις από το Σύλλογο, την οικογένεια σου και τους φίλους σου. Ήσουν πάντα εκεί, με χαμόγελο και με το δικό σου ξεχωριστό τρόπο να προσφέρεις ως αστείρευτη πηγή ενέργειας, γεμάτος ζωή μέχρι και την τελευταία μέρα.
»Ο ζήλος σου, η φιλία σου, το γέλιο σου, η παρορμητικότητα σου, το ταλέντο σου να μετατρέπεις το άσχημο σε χαρμόσυνο, η κατανόηση, η υπομονή, η αξιοπρέπεια, η ακούραστη δυναμική σου φύση, είναι λίγα από τα πολλά που αφήνεις να θυμούνται όσοι συνεργάστηκαν μαζί σου. Μοιραστήκαμε χαρές, στεναχώριες, αγωνίες, άγχη, γέλια και προσωπικά ζητήματα, μα πάνω απ΄όλα μοιραστήκαμε Αγάπη. Ήσουν ακούραστος αγωνιστής. Από τη μεριά μας μια υπόσχεση μόνο μπορούμε να δώσουμε: να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των δικών σου. Μέσα στις καρδιές μας, θα ζεις για πάντα.
»Καλό ταξίδι προς τους Αγγέλους,Θοδωρή».
Σταύρος Παπαθανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου