Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

ΟΧΙ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης-ΟΧΙ στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας-ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους και επεμβάσεις-Από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

 

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

 

Σας καλούμε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 2 στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας  να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στους Υπουργούς  που επισκέπτονται την πόλη μας και όλα δείχνουν ότι επιμένουν στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης  για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Από την αρχή για άλλη μια φορά το ξεκαθαρίζουμε

Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Η απόφαση  αυτή της κυβέρνησης για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου δεν είναι ανεξήγητη ή επιλογή κάποιου παράλογου υπουργού.Είναι αποτέλεσμα της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό και του Κανονισμού του Δουβλίνου, που μετατρέπει την χώρα μας και την περιοχή μας σε κέντρο πολύχρονου εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών. Στην ουσία μας θέλουν το φρούριο της ΕΕ και τη φυλακή της.

Οι μεταναστευτικές ροές δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο συνεχίζονται οι πόλεμοι και μεγαλώνει η φτώχεια σε διάφορες χώρες που έχουν λεηλατηθεί από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλους.

Οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης  που αποδέχτηκε τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και της σημερινής που την υλοποιεί,  να εγκλωβίζονται δηλαδή οι πρόσφυγες και οι μετανάστες  σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στις χώρες πρώτης υποδοχής είναι τεράστιες. Τεράστιες είναι οι ευθύνες και των τοπικών στελεχών  αυτών των κομμάτων που είτε ως κυβέρνηση ή αντιπολίτευση   στηρίζουν την συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Δεν μπορούμε να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη! Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια.

Ως κάτοικοι των χωριών έχουμε δείξει πολλές  φορές την αλληλεγγύη μας στους κατατρεγμένους ανθρώπους,  προσφέροντας φαγητό, ρούχα και αλλά είδη πρώτης ανάγκης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όμως γιατί το κράτος, η τοπική και περιφερειακή διοίκηση δεν αναλαμβάνουν οργανωμένα αυτή την ευθύνη; Το μόνο που προτείνουν είναι μέτρα αστυνόμευσης και άλλους χώρους δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Πρέπει να προσέχουμε γιατί είναι επικίνδυνοι όσοι σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος, φορτώνοντάς τα όλα στους μετανάστες,  κρύβοντας τους πραγματικούς υπαίτιους.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου καλεί όλους τους αγροτικούς-κτηνοτροφικούς συλλόγους, τους κατοίκους και τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών της περιοχής να μην πέσουν σε εθνικιστικές και ρατσιστικές παγίδες, να αγωνιστούν όμως και να διεκδικήσουν να μην γίνει κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Έβρο και πουθενά στη χώρα .

Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας στην υπόλοιπη χώρα, και εκεί άμεσα να εξετάζονται τα αιτήματά τους ώστε να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους.

Η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών πρέπει να είναι οργανωμένη από το κράτος. Έτσι διασφαλίζεται και η ασφάλεια η δική τους, αλλά και αντιμετωπίζεται η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής. Έτσι δεν δίνεται έδαφος στο ρατσιστικό δηλητήριο διαφόρων ομάδων και παραγόντων της περιοχής.

Πρέπει το κράτος να αποζημιώνει άμεσα και στο 100% κάθε ζημιά που γίνεται στην περιουσία τους εξ αιτίας του διπλού εγκλωβισμού των μεταναστών που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αγώνας αυτός απαιτεί οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζί με το λαό να βάλουν στο στόχαστρο τους αυτούς που ευθύνονται και στηρίζουν τους πολέμους που δημιουργούν ανθρώπους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους.

ΟΧΙ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης

ΟΧΙ στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους και επεμβάσεις

7/2/2020

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου