Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Όταν αναζητούνταν ένας δήμος για τον Βαγγέλη Πουλιλιό!



 Σε μεγάλο πρόβλημα πάντως για την προώθηση του Καποδίστρια Νο2 στον νομό Έβρου εξελίσσεται η διαχείριση της περίπτωσης του δημάρχου Ορφέα Βαγγέλη Πουλιλιό!!!  Το ότι ο Δήμος Ορφέα δεν θα υφίσταται με τον Καποδίστρια Νο2 είναι μια μαθηματική βεβαιότητα. Δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει ούτε και με τον Καποδίστρια Νο1.  Πρυτάνευσαν τότε άλλες λογικές και χειρισμοί που σήμερα δεν έχουν καμία αξία διαβούλευσης και διαπραγμάτευσης. Θα γίνει αυτό που έπρεπε να γίνει πριν δώδεκα, περίπου, χρόνια. Μικρό και Μεγάλο Δέρειο, Μαυροκλήσι, Πρωτοκλήσι, Αγριάνη και Μάνδρα θα πάνε λογικά στο Δήμο Σουφλίου και θα ακολουθήσουν τη φυσική φορά και δυναμική τους, αφού αυτή ήταν η παράδοση και η εμπειρία των κατοίκων αυτών των χωριών. Από ’κει και πέρα Λάβαρα, Αμόριο και Κισσάριο θα πάνε στο νέο Δήμο Διδυμοτείχου, γιατί αυτό ήταν στην πραγματικότητα, ένα μέρος της ενδοχώρας της πόλης του Διδυμοτείχου.

Αυτό το σενάριο είναι και το πιθανότερο αλλά δεν βολεύει τους προσωπικούς πολιτικούς σχεδιασμούς του δημάρχου Ορφέα Βαγγέλη Πουλιλιού. Δεν τον ενθουσιάζει η ένταξη στο Δήμο Διδυμοτείχου, γιατί τότε θα πρέπει να περιορίσει τις φιλοδοξίες του στηρίζοντας τον φίλο του και νυν δήμαρχο Διδυμοτείχου Χρήστο Τοκαμάνη. Τον ιντριγκάρει όμως η προοπτική της ένταξης στο Δήμο Σουφλίου και οι πληροφορίες μας τον φέρουν να είναι ενθουσιασμένος μ’ αυτό το ενδεχόμενο. Ο ίδιος προετοιμάζει το έδαφος και σε περίπτωση που αυτό συμβεί είναι βέβαιο ότι θα είναι ένας από τους υποψήφιους δημάρχους. Αυτό βέβαια δεν ενθουσιάζει πολλούς παράγοντες στο Σουφλί που δεν θέλουν με τίποτα να συζητήσουν την πιθανότητα της ένταξης στο δήμο τους και των Λαβάρων απ’ όπου κατάγεται ο Βαγγέλης Πουλιλιός.

Έχει και τα διακυβεύματά της η διοικητική μεταρρύθμιση στον Έβρο και ποιος να τα αντιληφθεί και να τα επωμιστεί!!!

...............................................................................................................................................................

Αυτά έγραφε και σχολίαζε ο Γ.Θρακιώτης στη στήλη του "ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ" στον "Βορέα"(τεύχος 40) τον Οκτώβριο 2008,πριν 15 χρόνια, και επιβεβαιώθηκε απόλυτα από τις εξελίξεις!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου