Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Ο νεοσύστατος εκθεσιακός χώρος S-POLIS Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Συνεπείς Aφηγήσεις» του εικαστικού καλλιτέχνη Σταύρου Παναγιωτάκη!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ. Ο νεοσύστατος εκθεσιακός χώρος S-POLIS Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής «Συνεπείς Aφηγήσεις» του εικαστικού καλλιτέχνη Σταύρου Παναγιωτάκη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 19.00– 22.00.
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 13, πλησίον Μονής Λαζαριστών, Σταυρούπολη, 564 30.
Τηλ επικοινωνίας: 6932202045

Η παρουσίαση αυτή των εικαστικών έργων του Σταύρου Παναγιωτάκη είναι η πρώτη από μια σειρά εκθέσεων που οργανώνονται με τη ευγενική συνεργασία της «Chalkos Gallery» και την φιλότεχνη συνέργεια του εστιατορίου «Πόρτα Ανοιχτή».
Η S-POLIS Gallery είναι ένας νέος χώρος ανάδειξης των εικαστικών τεχνών και προβολής της σύγχρονης τέχνης, ο οποίος στοχευμένα αρχίζει τη λειτουργία του, αποκεντρωμένα στις δυτικές συνοικίες της πόλης και συγκεκριμένα στην Σταυρούπολη.
Δημιουργήθηκε αυτός ο εκθεσιακός χώρος προώθησης και παραγωγής εικαστικών δράσεων με στόχο την επικοινωνία του καλλιτεχνικού έργου με το φιλότεχνο κοινό και μια διευρυμένη σύνδεση της τέχνης με την κοινωνία.
Σε μια σειρά εκθέσεων, θα παρουσιαστούν σύγχρονοι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, στον Ελληνικό αλλά και τον διεθνή χώρο, οι οποίοι με το έργο τους προτείνουν μια ιδιαίτερη οπτική θέαση στις εικαστικές τέχνες και στον οπτικό πολιτισμό.
Προωθώντας την αναγνώριση της σύγχρονης τέχνης και καλλιεργώντας τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών μορφών τέχνης με αναφορές σε καίρια κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, η S-POLIS Gallery θα καλλιεργήσει την ανάδειξη της τέχνης με πολυποίκιλες θεματικές ενότητες από καλλιτέχνες διαφορετικών προσεγγίσεων.
Τα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης ζωγραφικής της γκαλερί, με τα έργα του Σταύρου Παναγιωτάκη, με τίτλο « Συνεπείς Αφηγήσεις», θα πραγματοποιηθούν στις 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19.00.
Η ιστορικός Τέχνης Μαρία Κενανίδου σχετικά με το έργο του καλλιτέχνη αναφέρει:
«Οι συνεπείς αφηγήσεις του Σταύρου Παναγιωτάκη, αποτελούν επανα-νοηματοδοτούμενες ατομικές ροές μνήμης σαν κινηματογραφικό σενάριο…
Προέρχονται από την κατανόηση των εμπειριών σε επίπεδο βιωμένου χρόνου και έχουν αναδρομική σχηματοποίηση της προσωπικής του ιστορίας. Επαναφέρει εικαστικά την αυτοβιογραφική του μνήμη, ανακατασκευάζοντάς την μέσα από το σημερινό του βλέμμα, για τον εαυτό και τον κόσμο….
Η αφηγηματολογική προσέγγιση εικόνων, γεγονότων και καταστάσεων, με τη γραμματική της εικαστικής του γλώσσας, σχηματίζεται από τα ποικίλα αντικείμενα του πραγματικού κόσμου, τα οποία βρίσκονται πάνω στον καμβά, συγκροτώντας ένα σημαίνον πεδίο κοινωνικού, πολιτικού και ψυχολογικού φορτίου.…».
S-POLIS Gallery, Κολοκοτρώνη 13, πλησίον Μονής Λαζαριστών, Σταυρούπολη, 564 30.
Τηλ επικοινωνίας: 6932202045

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου