Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Θλίψη και συγκίνηση στην ελληνική κοινότητα της Ρουμανίας για τον αδόκητο χαμό του επιχειρηματία Τάσου Κοζαρίδη, αδελφού του συγγραφέα του εμβληματικού έργου «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΚΑΓΚΑΒΟΥΖΗΔΕΣ» Χρήστου Κοαζρίδη!




Την τραγική αυτή είδηση νας την μετέφεραν συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μας από τη Ρουμανία, συντετριμμένοι από τον αδόκητο χαμό του καταγόμενου από το Αμμόβουνο Ορεστιάδας επιχειρηματία Τάσου Κοζαρίδη. Δραστηριοποιούνταν τελευταία στις οδικές μεταφορές στη φιλόξενη αυτή χώρα με την οποία συνδεόμαστε με πολυεπίπεδους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Ο ίδιος είχε επιλέξει τη Ρουμανία ως χώρα των σπουδών και της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης του εδώ και 45 και πλέον χρόνια. Ήταν πολύτιμος συνεργάτης του αδελφού του ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Χρήστου Κοζαρίδη, που έγραψε το μοναδικό και εμβληματικό έργο ¨ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΚΑΓΚΑΒΟΥΖΗΔΕΣ», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ¨Παρατηρητής Θράκης» το 2009, πριν 15 χρόνια! Από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας και η φωτογραφία του, Ήταν μια μέρα χαράς για όλους τους και πάνω από όλα για την μεγάλη οικογένεια των Γκαγκαβούζηδων. Ένα σημαντικό ορόσημο για το πολιτιστικό κίνημα ιστορικής και πολιτιστικής αυτογνωσίας.

Οι φίλοι του μας μίλησαν για έναν άνθρωπο «αισιόδοξο, μια πηγή έμπνευσης για όλους. Αυτοδημιούργητος αναγεννημένος μέσα από τις στάχτες του. Δεν το έβαζε ποτέ κάτω. Ήταν ένα ζωντανό παράδειγμα αισιοδοξίας και αστείρευτης δύναμης». Σύμφωνα με την τελευταία ζήτησε να αποτεφρωθεί.

Βαρύ και τραγικό το χτύπημα της μοίρας για τους αγαπημένους συγγενείς και φίλους της οικογένειας! Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και οδύνη στον Ελληνισμό της Ρουμανίας! Εδώ και λίγες μέρες και ο Τάσος Κοζαρίδης πέρασε στην ιστορία ενός Ελληνισμού που μετράει αιώνες ιστορίας, παρουσίας και προσφοράς!

Τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του!

Καλό ταξίδι,Τάσο!

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου