Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις λαού και κλήρου για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής στην πρωτεύουσα του Έβρου!










Πρόεδρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου  και καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γεώργιος Μηνόπουλος υποδέχεται στο χώρο της εκδήλωσης τον παναγιότατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο σε μια φωτογραφία πολλαπλών συμβολισμών που χρήζει μια νέας επικαιρότητας και υπογράμμισης!




Πριν ακριβώς 50 χρόνια, το 1974, σε μια σημαδιακή χρονιά για την Ελλάδα, την Κύπρο και τον Ελληνισμό ξεκινούσε η διακονία του σεβασμιότατου Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Τραϊανούπολης και θα κρατούσε 30 χρόνια, οπότε και με απόφαση του τότε Θρακιώτη αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου τοποθετήθηκε στην ιστορική Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και θα αποκαλούνταν πλέον Παναγιότατος! Αυτή η εξέλιξη έβαλε σε δοκιμασία τις σχέσεις του Χριστόδουλου με το Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά η απόφαση ήταν μια δέσμευση του Χριστόδουλου προς τον Άνθιμο που την τήρησε ως το τελευταίο γράμμα της με το όποιο κόστος!

Η φωτογραφία είναι από την εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του κορυφαίου ιδρύματος της Θράκης υπό την αιγίδα του προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης-Έβρου Γεωργίου Μηνόπουλου στην Αλεξανδρούπολη.

Τώρα που γιορτάζουμε τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του σημαντικού για τη Θράκη και όλη την Ελλάδα Δ.Π.Θ., καλό θα ήταν να γίνει μια ξεχωριστή εκδήλωση για τους «Αγώνες του Άνθιμου για την Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης»! Θα ήταν μια στοιχειώδης πράξη ευγνωμοσύνης και σεβασμού! Ακόμη και μια τιμητική πλακέτα θα ήταν αρκετή για να υπογραμμίσει την τεράστια προσφορά του στην Αλεξανδρούπολη, τον Έβρο και τη Θράκη!

………………………………………………………..

Το ρεπορτάζ είχε δημοσιευτεί στον «Βορέα»(τεύχος 50) τον Αύγουστο 2009, πριν 15 χρόνια!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου