Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα ιστορικό προνόμιο για τον διοικητή της Ταξιαρχίας "ΡΙΜΙΝΙ", της πιο προκεχωρημένης μονάδας του Ελληνικού Στρατού, που την συνδέει με ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!






Κεντρικό πρόσωπο της επετειακής εκδήλωσης για τη Μάχη της Απελευθέρωσης του Ρίμινι στην Αδριατική Ριβιέρα της Ιταλίας θα είναι πάντα ο διοικητής της Ταξιαρχίας "ΡΙΜΙΝΙ", που πήρε το όνομα της λόγω της συμβολής της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας(ΕΟΤ) στη σημαντική Μάχη του Ρίμινι! Φέτος στα 80 χρόνια(1944-2024) ο προκεχωρημένος σχηματισμός του Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εκπροσωπήθηκε από τον διοικητή της Ταξιαρχίας "ΡΙΜΙΝΙ" ταξίαρχο Βαρδή Χαρκιανάκη που συνοδευόταν από τον επιτελικό αξιωματικό τον αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Αλεξόπουλο.

Για πρώτη φορά εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Οικονομικών και Εθελοντισμού Φανή Μπαχαρίδου! Όπως η ίδια δήλωσε,"ήταν μια ξεχωριστή τιμή και εμπειρία η συμμετοχή μου στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την Απελευθέρωση του Ρίμινι με την καθοριστική συμβολή των συμπατριωτών μας που έγραψαν σελίδες μοναδικού ηρωισμού σε ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τις τύχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με επικεφαλής τον περιφερειάρχη μας Χριστόδουλο Τοψίδη έχουμε δείξει στην πράξη πως εννοούμε τη διεθνή προβολή της περιφέρειας μας με την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ιστορικού και πολιτιστικού μας αποθέματος"!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου