Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ανησυχία και προβληματισμός στους κατοίκους της Νέας Βύσσας που είναι έρμαιο μιας έντονης φημολογίας-Πέντε τα άτομα που έχουν τεθεί σε προφυλακτική καραντίνα και ένα ύποπτο κρούσμα-Δίκαιο το αίτημα για υπεύθυνη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση!

Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους κατοίκους της Νέας Βύσσας μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος θετικού στο κορωνοϊό και αναφέρομαι στην περίπτωση του 54χρονου, που ήδη νοσηλεύεται στην Κλινική Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Από την διαδικασία της ιχνηλάτησης προέκυψε ότι πέντε(5) άτομα από το συγγενικό περιβάλλον με εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(ΕΟΔΥ) έχουν τεθεί σε προφυλακτική καραντίνα, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το ένα άτομο έχουν πάρει δείγμα προς εργαστηριακή ανάλυση κι αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, γιατί είχε μια κανονική επαγγελματική και κοινωνική ζωή με πυκνότητα καθημερινών επαφών! Κι ενώ ακόμη δεν είχαν συνέλθει από το σοκ της είδησης του επιβεβαιωμένου κρούσματος, μια διακομιδή ατόμου από τη Νέα Βύσσα για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες μας ως ύποπτο, πυροδότησε έναν νέο κύκλο ανησυχίας, γιατί, αν επιβεβαιωθεί ως θετικό στον κορωνοϊό,δείχνει ότι υπάρχει κι άλλο παρακλάδι της λοίμωξης στο χωριό κι αυτό γίνεται ένα μεγάλο πρόβλημα!
Σας αναφέρω για μια ακόμη φορά ότι όλα αυτά που αναλαμβάνω την ευθύνη της δημοσίευσης έχουν να κάνουν με προσωπικές πηγές και δίκτυα επαφών, που δεν έχουν καμία σχέση με επίσημα κανάλια! Θα πρέπει να κατανοηθεί από την κυβέρνηση και να πάρει την πρωτοβουλία για να ανοίξει ο δίαυλος της ενημέρωσης σε καθημερνή βάση από τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Δεν είναι δυνατόν σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης η πληροφόρηση των πολιτών της να βασίζεται στο καλό ή κακό ρεπορτάζ των δημοσιογράφων του κάθε ΜΜΕ! Αυτή η απαγόρευση δεν βοηθάει και τους σκοπούς της Πολιτικής Προστασίας να κρατήσει και να φροντίσει για την ηρεμία της κοινής γνώμης! Και δεν θα τους πει και τίποτε παραπάνω απ΄αυτό που ήδη ξέρουν από την πρώτη στιγμή στη Νέα Βύσσα και πριν ακόμη φύγει από τα όρια του χωριού του το ασθενοφόρο ότι γινόταν η διακομιδή του συγκεκριμένου προσώπου και με τους 3.000 κατοίκους το μάθαιναν άλλοι 23.000 σε όλο το Δήμο Ορεστιάδας! Τόσο αστραπιαία λειτουργεί η φήμη!
Οπότε κι εμείς όλα αυτά που γράφουμε και σήμερα, βασίζονται στο ρεπορτάζ από πηγές εντός και εκτός νοσοκομείων Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης!
Η Νέα Βύσσα θέλει να μάθει και να πληροφορηθεί κι αυτό πρέπει να ικανοποιηθεί και όλοι οι θεσμικοί πολιτικοί παράγοντες θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση αυτού του ελλείμματος ενημέρωσης, που δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά μάλλον δημιουργεί χειρότερες συνθήκες στο εσωτερικό των μικρών κοινωνιών! Δίκαιο, λοιπόν, το αίτημα των κατοίκων της Νέας Βύσσας για υπεύθυνη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση! Το προσυπογράφω ανεπιφύλακτα, γιατί πολύ απλά εξυπηρετεί το Δημόσιο Συμφέρον και το αγαθό της Δημόσιας Υγείας!
Σταύρος Παπαθανάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου