Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Κάντο όπως ο Άγγελος Παπαϊωάννου, όταν μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα προχωρούσε στην ανέγερση ενός προκατ-κτιρίου, προκειμένου να εξασφαλίσει τον χώρο για τα δυο νέα πανεπιστημιακά τμήματα του ΔΠΘ στη Νέα Ορεστιάδα!

 Αναμφίβολα το 1999 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τη Νέα Ορεστιάδα, αφού μια διεκδίκηση των φορέων της έπαιρνε σάρκα και οστά με την ίδρυση των δύο νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και του Τμήματος Δασολογίας,Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, ο Δήμος Ορεστιάδας έπρεπε να δείξει την απαιτούμενη ετοιμότητα και να κινηθεί ταχύτητα για την εξασφάλιση στέγης  τόσο για τα δυο τμήματα όσο και για το 3ο Γυμνάσιο! Κι έτσι έγινε! Μέσα σε ελάχιστο χρόνο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προχώρησε η ανέγερση του προκάτ κτιρίου, στο χώρο δίπλα στο Κέντρο Υγείας και η χρονιά ξεκίνησε ομαλά και για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στη φωτογραφία ο δήμαρχος Ορεστιάδας(1999-2002) Άγγελος Παπαϊωάννου μαζί με τον πολιτικό μηχανικό και δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Γεροντίδη, που ήξερε να τρέξει τις διαδικασίες λόγω της επαγγελματικής και επιστημονικής ιδιότητας του!

Ήταν μια καλή περίοδος για τη Νέα Ορεστιάδα, που άλλαξε την ταυτότητα της πόλης. Δυστυχώς δεν υπήρξε η αναμενόμενη συνέχεια και τώρα στην κυριολεξία πολλά θα πρέπει να κινηθούν με διαστημικές ταχύτητες και με άλλες αντιλήψεις, γιατί στο παγκόσμιο χωριό με τις επικρατούσες δεν έχουν κάποιοι να πάνε πουθενά!

Σταύρος Παπαθανάκης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου