Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ευριπίδης Νικολίδης ήρθε από την Αθήνα, ο Απόστολος Μυρτσίδης από το Μόναχο και Ανδρέα ς Κανταρίδης από την Ορεστιάδα!

Οι τρεις εξαιρετικοί συμπατριώτες μας μουσικοί συνεργάστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης που στοχεύει στην ανέγερση της μοναδικής στην Παναγία αφιερωμένης εκκλησίας στην Αλεξανδρούπολη, στην Παναγία Στρατήγισσα, την ιερή εικόνα της οποίας έφεραν από τις παλιές πατρίδες στην πρωτεύουσα του ΄Έβρου!

Στη συναυλία ακούστηκαν τραγούδια του Σαράντη Σαραντίδη και για πρώτη φορά το «Αμάραντο Ρόδο», ενώ άρεσε ιδιαίτερα το «ζεϊμπέκικο της Ορεστιάδας», που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής και στο διαδίκτυο! Σ΄ευατή τη συναυλία βρέθηκε για να παίξει μαζί με τον παιδικό φίλο του από τα χρόνια τους στην Καβύλη Ορεστιάδας ο πολύ καλός κιθαρίστας Απόστολος Μυρτσίδης, ένας μουσικός της εξωτερικής διασποράς, που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και ήρθε από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Το Μόναχο! Κοντά τους ένας νέος μουσικός με μουσική συγκρότηση και παιδεία ο Ανδρέας Κανταρίδης(με καταγωγή από το Σπήλαιο και τα Ρίζια Ορεστιάδας), που έδωσε ένα ξεχωριστό μουσικό χρώμα στη συναυλία στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ παίζοντας κανονάκι!

Η επιτομή της ύπαρξης των μουσικών δικτύων της Θράκης, για τα οποία έγραψε στο μοναδικό του είδους του βιβλίο του ο μουσικολόγος-ερευνητής, οργανοπαίκτης και χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Σπανός, ενώ για τα «μουσικά δίκτυα της εσωτερικής Θρακικής διασποράς είχε μιλήσει σε εκδήλωση στην Αθήνα ο Βαγγέλης Παπαναστασίου!

Άξιοι ιεροφάντες της Ορφικής μουσικής παράδοσης!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου