Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν αναμενόμενη και μονόδρομος! Τώρα οι διάδοχοι του θα αναμετρηθούν με το πολιτικό ανάστημα τους και κυρίως με την ιστορία!

 Εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν και αναμενόμενη και μονόδρομος! Τώρα είναι η ώρα για τους διαδόχους του,που έχουν τη δική τους ευκαιρία να αλλάξουν όχι μόνο το εσωκομματικό σκηνικό αλλά και να επηρεάσουν καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα! Η σημερινή κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συγκριθεί στον ευρωπαϊκό χώρο μόνο με τους Πράσινους της Γερμανίας που είχαν να ξεπεράσουν τις έντονες εσωτερικές αντιπαραθέσεις τους και να αποτελέσουν μια εναλλακτική πολιτική δύναμη που έχει συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής κουλτούρας στην ισχυρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Πριν 40 χρόνια δύο ισχυρά ρεύματα συγκρούονταν στους Πράσινους,οι Fundis(οι φονταμενταλιστές) και οι Realos(οι πραγματιστές-μεταρρυθμιστές) με εμβληματικό εκπρόσωπο τους τον περίφημο "κόκκινο Ντάνι",τον ηγέτη του Μάη του Παρισιού του 1968,τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ,ο οποίος οδήγησε έναν νεοσύστατο πολιτικό φορέα από την πολιτική παράδοση ενός κινήματος πολιτικής διαμαρτυρίας στους διαδρόμους της κυβερνησιμότητας και της εξουσίας! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλούς δρόμους μπροστά του κι ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες! Το πρόβλημα με την Ελληνική Αριστερά είναι οι μικροί και μεγάλοι εμφύλιοι της που είναι ενδημικό πολιτικό φαινόμενο με αιματηρές και τραγικές συνέπειες! Αν θα ξεφύγει απ΄αυτή την επαχθή πολιτική κληρονομιά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει βάλει σοβαρές υποθήκες για την πολιτική αναμόρφωση και αναγέννηση του! Διαφορετικά η εσωτερική και αδιέξοδη περιδίνιση θα οδηγήσει σε μια απίστευτη εσωστρέφεια χωρίς επιστροφή!

Η παρά της φωτογραφίας στη ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ στη Νέα Ορεστιάδα παρακολουθεί σε απευθείας μετάδοση τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο στην Αθήνα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου