Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Άρθρο-παρέμβαση του Λευτέρη Χαμαλίδη στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ!

Παρά την καλοκαιρινή ραστώνη και την απροθυμία των πολιτών, να εγκαταλείψουν όσοι έχουν την ευκαιρία για ολιγοήμερες διακοπές και ξεκούραση, ώστε να επανέλθουν με ενέργεια στη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουμε, συνεχίζεται η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή, είτε από τους ίδιους τους υποψήφιους ή απ’ όσους έχουν

δυνατότητα με την παρέμβαση τους να πείσουν για την οποιαδήποτε υποψηφιότητα εκπροσωπούν ή υποστηρίζουν με θέρμη.
Παρά τη διαφαινόμενη κατάρρευση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί σε μια σοβαρή κι αξιόπιστη αντιπολίτευση λόγω επικείμενης επαναδιάσπασης, η εκλογή του νέου προέδρου επικεντρώνεται μόνο σ’ ότι αφορά στο πρόσωπο, δίχως να προηγηθεί κάποια θεσμική πολιτική συζήτηση, συνέδριο ή συνδιάσκεψη, χωρίς να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο «τι κόμμα θέλουμε», τι προτείνουν οι υποψήφιοι για το πολιτικό πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας.
Επειδή η κοινωνία έχει πλέον κουραστεί από τις γενικολογίες και τις αοριστολογίες που πολλές φορές εκστομίζουμε όλοι οι πολιτικοί, σ’ όλα τα επίπεδα, είναι καιρός και ευκαιρία μαζί, με αφορμή την εκλογή του νέου προέδρου, να ακουστεί ένα νέο, σύγχρονο πολιτικό πλαίσιο για τη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Που θα αγγίζει και θα αφορά κυρίως τους νέους και θα απαντάει στα σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας. Που δε θα είναι όμως πολιτικά αναμασημένα συνθήματα από παλιές εποχές με διαφορετικές προτεραιότητες.
Εγώ όμως προσωπικά, θα ζητήσω και κάτι επιπρόσθετο από τους υποψήφιους προέδρους που διεκδικούν τουλάχιστον τη δική μου υποστήριξη στην προσπάθεια τους για αναγέννηση και την εκλογική εκτίναξη του κινήματος.
Θα περιμένω να ασχοληθούν πιο συγκεκριμένα με την περιοχή που ζω, τη Θράκη, το νομό Έβρου κι ιδιαίτερα τις περιοχές που έχουν ήδη μαραζώσει, προτείνοντας όχι μαγικές λύσεις, αλλά σαφές πλαίσιο ανάτασης. Ένα πλαίσιο που δε θα βασίζεται μόνο σε πρόσκαιρες επιδοτούμενες παρεμβάσεις, αλλά ένα πρόγραμμα μακρόπνοο, εθνικά ενισχυόμενο αλλά και αυτοτροφοδοτούμενο.
Είναι πλέον εθνικό ζητούμενο η Θράκη κι ιδιαίτερα ο νομός Έβρου, να ενισχυθεί δημογραφικά, να θωρακιστεί αμυντικά και να εκτοξευτεί αναπτυξιακά.
Στις εθνικιστικές κορώνες, τα εύκολα συνθήματα και στις ανεφάρμοστες προτάσεις που κατακλύζουν το δημόσιο λόγο από συγκεκριμένα άτομα και κόμματα, με προφανή στόχο να κερδίσουν πρόσκαιρη συμπάθεια και την ψήφο των πολιτών, δίχως να έχουν τίποτα ουσιαστικό να προσφέρουν, παρά μόνο χάδια στα αυτιά των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας που υποφέρουν, πρέπει να αντιπαρατεθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο, σίγουρα δύσκολο κι όχι με εύκολες λύσεις όπως ίσως πολλοί φαντάζονται και προσδοκούν, αλλά ειλικρινές και σαφές, εφαρμόσιμο, που να εμπνεύσει σιγουριά, ασφάλεια και πραγματική ελπίδα.
Ούτε χρόνος υπάρχει, ούτε πλέον κι υπομονή!
Δεν είναι παράκληση είναι επιτακτική ανάγκη!
Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται και δεν το κάνει, ίσως να μην είναι ικανός για πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου