Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Από "Εκείνο το καλοκαίρι" με την Έλενα Ναθαναήλ και τον ελληνικό εμπορικό κινηματογράφο η μεγάλη στροφή του Λάκη Κομνηνού στη σκηνοθεσία και στα ντοκιμαντέρ!

Μπορεί τον Λάκη Κομνηνό να τον θυμούνται ως τον δημοφιλή ηθοποιό και οι πιο ρομαντικοί από την ταινία "Εκείνο το καλοκαίρι" με συμπρωταγωνίστρια την Έλενα Ναθαναήλ, υπάρχουν όμως επίσης και πιστοί οπαδοί της μεγάλης στροφής του, όταν από το 1975 μπήκε στη σκηνοθεσία και την παραγωγή ντοκιμαντέρ για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης! Με αυτά διέσωσε πολύτιμο λαογραφικό υλικό από έθιμα και παραδόσεις κι αυτά θα έπρεπε μα τα γνωρίσουν οι νεότεροι ερευνητές και λαογράφοι! Αρκετά από αυτά αφορούν τον λαογραφικό πλούτο του Έβρου και της Θράκης! Θα είχε ενδιαφέρον αυτά να προβληθούν στο πλαίσιο των των ποικίλων  δράσεων που υλοποιούνται στην περιοχή μας!


 Ο Λάκης Κομνηνός φέτος συμπλήρωσε τα 80 χρόνια του(1944-2024) και συμπληρώνει σχεδόν 50 χρόνια τηλεοπτικών καταγραφών των λαογραφικών δρώμενων της πατρίδας μας! Ένα σημαντικό έργο που χρήζει ανάδειξης και προβολής!

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου