Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Τι θα έρθει να μας πει άραγε ο πρωθυπουργός; Θα μας πει για τις δηλώσεις των αγροτών που θα κλείσουν τριάντα Σεπτεμβρίου;Η Χρυσούλα Ιωαννίδου λέει αλήθειες και πραγματικότες για τα χωριά του Τριγώνου και του Έβρου!

Ο Έβρος λέει είναι θωρακισμένος. Με τι άραγε; Με τον φράχτη; Αυτόν τον φράχτη που θα επεκτείνουν; Όλα αυτά τα χρήματα που έδωσαν για αυτόν τον φράχτη που για μένα είναι άχρηστος θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες υποδομές στην περιοχή που ερημώνει, για να μπορέσει να κρατήσει τους νέους στην περιοχή. Θα γίνει φράχτης κύριε Χρυσοχοΐδη και στο Ορμένιο; Στα Πετρωτά; Έχουμε και εδώ σύνορα που περνάνε μετανάστες παράτυποι. Μετανάστες που τους βλέπουμε καθημερινά. Αισθάνομαι πολύ θυμό όταν ακούω ότι δεν περνάει κουνούπι. Αυτά τα πιστεύουν όσοι ζουν μακριά από την περιοχή μας. Εμείς ζούμε καθημερινά με τον φόβο. Γιατί φοβάστε; Θα ρωτήσουν κάποιοι; Άνθρωποι είναι και αυτοί. Φοβόμαστε γιατί μεσάνυχτα χτυπάνε τα κουδούνια μας και ζητάνε να πάρουμε τηλέφωνο την αστυνομία να έρθει να τους πάρει. Οι πόρτες μας που δεν τις κλειδώναμε ποτέ είναι συνέχεια κλειδωμένες. Τα σκυλιά που έχουμε στις αυλές μας, γαβγίζουν όλη την ώρα όταν τους βλέπουνε να περνάνε από τον δρόμο. Τώρα τελευταία περνάνε μόνο άντρες μέχρι τριάντα χρονών. Με τα κινητά τους τηλέφωνα με το GPS και ξέρουν που ακριβώς να βγουν και προς τα πού να προχωρήσουν. Ένα βράδυ που η περιοχή δεν είχε ρεύμα και συγχρόνως δεν είχε ούτε ίντερνετ, ούτε GPS γύριζαν γύρω γύρω στο ίδιο σημείο. Είχε βρέξει και οι πατημασιές τους έδειχναν ότι περνούσαν από το ίδιο μέρος. Ο Έβρος δυστυχώς έχει γύρω γύρω σύνορα. Φυλάνε το ποτάμι και αυτοί περνάνε από τα σύνορα που είναι ξηρά. Από τα σύνορα που έχουμε με την Βουλγαρία. Για να έχουν λέει ορατότητα έκοψαν όλα τα δένδρα που υπήρχαν στο ανάχωμα. Δεν ξέρω ποια υπηρεσία ή ποιος ακριβώς τα έκοψε αλλά το ανάχωμα είναι εδώ και μπορείτε να το ελέγξετε αν λέω αλήθεια. Γυρίσαμε στα χρόνια του πενήντα, του εξήντα, του εβδομήντα που με την βεβαίωση ΖΑΠ οι γονείς μας πήγαιναν στα χωράφια τους που ήταν δίπλα στο ανάχωμα. Τώρα και εμάς μας ελέγχουν όταν κατεβαίνουμε σε κείνα τα χωράφια. Ο στρατός κάνει περιπολίες, όπως και οι συνοριοφύλακες. Πριν αρχίσει όλο αυτό το συμβάν, γυναίκες μόνες μας σκάβαμε στα χωράφια. Τώρα πια φοβόμαστε να πάμε. Θέλω να επισημάνω ότι πάντα η Αθήνα που δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο Έβρος αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς. Παλιά οι βουλευτές έμεναν στην τόπο τους και γνώριζαν όλα τα προβλήματα όλων των χωριών. Τώρα οι περισσότεροι βουλευτές εμφανίζονται μόνο στις εκλογές στον Έβρο. Θα έρθει και ο
πρωθυπουργός είδα σε μια ανακοίνωση. Τι θα έρθει να μας πει άραγε; Θα μας πει για τις δηλώσεις των αγροτών που θα κλείσουν τριάντα Σεπτεμβρίου; Πότε θα ελεγχθούν; Πότε θα πληρωθούν οι αγρότες τις επιδοτήσεις τους; Οι υπουργοί και οι βουλευτές πληρώνονται εκπρόθεσμα; Οι γεωργοί γιατί να υποβάλλονται σε όλο αυτό το μαρτύριο; Τα κοπάδια που θανατώθηκαν πώς θα αντικατασταθούν. Από δω και πέρα θα περίμεναν οι κτηνοτρόφοι να αρχίσουν τα ζωντανά τους να γεννάνε και τώρα θα περιμένουν πότε θα αποζημιωθούν. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θέλει να σβήσει το επάγγελμα του αγρότη και του κτηνοτρόφου. Οι κτηνοτρόφοι χρειάζονται βοσκοτόπια, οι γεωργοί χωράφια και η κυβέρνηση θέλει φωτοβολταϊκά πάρκα και ανεμογεννήτριες. Το ψωμί ψωμάκι λέει ο αγρότης. Πόσα κιλά στάρι πρέπει να πουλήσει για να αγοράσει ένα ψωμί; Ακούσαμε τον κύριο Χρυσοχοΐδη να μας λέει ότι ο Έβρος είναι οχυρωμένος ας περιμένουμε να ακούσουμε τι θα μας πει και ο πρωθυπουργός. Ας δούμε και τις προτάσεις της επιτροπής για την Θράκη. Οι νέοι θα πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς και οι μεγαλύτεροι θα περιμένουμε πότε θα κάνουμε το μεγάλο μας ταξίδι. Και η Θράκη μπορεί να ξαναγίνει η ενιαία Θράκη. Καλό σας βράδυ.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου