Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024
Με γλυκόπιοτο λικέρ από ρόδι ο παραδοσιακός τρόπος υποδοχής των επισκεπτών στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας από μια ιέρεια της κουζινικής παράδοσης του βορείου Έβρου!
Αυτός είναι ο τρόπος που αρμόζει σε μια πρωθιέρεια της κουζινικής παράδοσης του χωριού μας! Ένα εξαιρετικό λικέρ από ρόδι υποδέχτηκε η Σουμπουλιά Μπαδαμπά-Καραπατσιά τους μουσαφίρηδες της στο σπιτικό της στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας! Αυτή την παράδοση φρόντισε να την αναδείξει με την έκδοση ενός γαστρονομικού οδηγού στον οποίο συμμετείχαν αρκετές γυναίκες του χωριού! Το αποτέλεσμα πολύ καλό και το βιβλιαράκι βοήθησε πολλές γυναίκες της ευρύτερης περιοχής να φτιάχνουν νόστιμα και καλοφάγωτα φαγητά δοκιμάζοντας τις συνταγές και φαγητά με τα οποία μεγάλωσαν πολλές γενιές του χωριού μας! Ο γαστρονομικός πολιτισμός της υπαίθρου και των χωριών μας στα καλύτερα του!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου