Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

"Στο 2% των καλύτερων πανεπιστημιακών του κόσμου 5 καθηγητές της Σχολής Γεωπονίας-Δασολογίας Νέας Ορεστιάδας του Δ.Π.Θ. σύμφωνα με τη λίστα του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου του Stanford"!

Αυτό γνωστοποίησε στον βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Υπόλοιπο Αττικής Μανώλη Χριστοδουλάκη ο πρώην κοσμήτορας της σχολής Σπύρος Κουτρούμπας, για να υπογραμμίσει το υψηλό παραγόμενο ακαδημαϊκό έργο, που είναι και το ουσιαστικό κριτήριο για την ένταξη του όποιου πανεπιστημιακού στην περίφημη λίστα του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου! Αυτά πρέπει να ακούγονται και να λέγονται για να ευαισθητοποιούνται όλοι οι πολιτικοί που πρέπει να βοηθήσουν στην πνευματική θωράκιση της περιοχής! Μια αναγκαία συνθήκη για να συμβεί αυτό, όπως τόνισαν τόσο ο νυν κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας-Δασολογίας  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπύρος Γαλατσίδας όσο και ο πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας-Διαχείρισης Περιβάλλοντος-Φυσικών Πόρων Γιώργος Τσαντόπουλος τα τμήματα θα πρέπει να διέπονται από ένα ιδιαίτερο καθεστώς που θα ενισχύει τη λειτουργία τους και θα τα κάνει πιο ελκυστικά για τους φοιτητές-φοιτήτριες! Μια πρόταση που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα καταστήσει τη Σχολή Γεωπονίας-Δασολογίας μια πραγματικά πνευματικά,οικονομική και πολιτιστική ασπίδα για τη Νέα Ορεστιάδα! Κι επειδή, όπως το είπε και ο Μανώλης Χριστοδ










ουλάκης, ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η ανασυγκρότηση του Έβρου, που ειδικά στο Δήμο Ορεστιάδας και τον Βόρειο Έβρο περνάει αποκλειστικά από την ενίσχυση και την αναβάθμιση του κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος της περιοχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου