Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΙΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ


ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ
ΤΟ ΘΟΥΡΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ο Γιάννης Στάνκογλου σε κάθε ευκαιρία αναφέρεται στους δεσμούς που τον συνδέουν με το Θούριο Ορεστιάδας, τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του που φροντίζει να τον επισκέπτεται, αφού οι γονείς του εκεί ζουν μετά από πολλά χρόνια εργασίας στην Αθήνα.
Και στην Αθήνα συνδεόταν με την Εβρίτικη παροικία και ήταν ενεργό μέλος της «Εβροκυψέλης», που με την καθοδήγηση του Άκη Δαλή είχε εξελιχθεί σε ένα γόνιμο, δημιουργικό κοινωνικό και πολιτιστικό εργαστήρι για δεκάδες παιδιά. Ο Γιάννης Στάνκογλου αξιολογεί ως καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του τη θεατρική εμπειρία με τη συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση «Ανέβα στη στέγη να φάμε τα σύννεφα» του Γιάννη Ξανθούλη.
Ο Γιάννης Στάνκογλου δηλώνει περήφανος για την Γκαγκαβούζικη καταγωγή του και την υπογραμμίζει πάντοτε, όταν μιλάει για τη γενέτειρά του. Γι’ αυτό ακριβώς οι Θουριώτες έχουν να το λένε και να το καμαρώνουν και του το αποδίδουν.













Τα δέντρα που φύτεψε ο Γιάννης Στάνκογλου στον κήπο του σπιτιού των γονιών του μεγάλωσαν και δίνουν τους γευστικούς καρπούς τους και υπογραμμίζουν τους ισχυρούς δεσμούς του με τον τόπο καταγωγής των γονιών του όπου περνούσε τις καλοκαιρινές διακοπές του.



 

Στο δωμάτιο της αγαπημένης γιαγιάς του Άννας κυριαρχεί η φωτογραφία του και τώρα  προστέθηκε  αυτή της κόρης  του.






               Ξεφυλλίζοντας τον «Βορέα»







Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΟΚΥΨΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ


Η θεατρική ομάδα της Εβροκυψέλης με τη σκηνοθεσία του Άκη Δαλή ανέβασε με μεγάλη επιτυχία το παιδικό θεατρικό έργο του Γιάννη Ξανθούλη «Ανέβα στη στέγη να φάμε το σύννεφο» αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία για όλα τα παιδιά μεταξύ των οποίων ήταν τότε ο 11χρονος Γιάννης Στάνκογλου






 





Ο Γιάννης Στάνκογλου συμμετείχε 
σε όλες τις δραστηριότητες της Εβροκυψέλης



















Τρεις φίλοι : Απόστολος Κίναλης, Γιάννης Στάνκογλου, Αθανάσιος             Συρουλάνης














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου