Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

"ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ" ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ



«ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ –ΤΕΡΓΕΣΤΗ –ΚΑΛΑΙ


Το Όριντ Εξπρές είχε ξεκινήσει το τριήμερο ταξίδι του μέσα από την Ευρώπη.

Ρούφηξε μια γουλιά από το κρασί του. Ύστερα έγειρε πίσω και περιέφερε σκεφτικός το βλέμμα του στην τραπεζαρία. Δεκατρία άτομα κάθονταν εκεί, και όπως είχε πει ο κύριος Μπουκ, ο Βέλγος Διευθυντής της Διεθνούς Εταιρίας Βάγκον-Λι, απ’ όλες τις τάξεις και τις εθνικότητες. Άρχισε να τους εξετάζει.
Στο αντικρυνό τους τραπέζι κάθονταν τρεις άντρες. Υπέθεσε πως ήταν επιβάτες που ταξίδευαν μόνοι τους και ο υπεύθυνος του εστιατορίου, με την αλάθητη κρίση του, τους είχε αξιολογήσει κατάλληλα και τοποθετήσει μαζί. Ένας μεγαλόσωμος μελαχροινός Ιταλός καθάριζε κεφάτος τα δόντια του. Απέναντί του ένα ξερακιανός, με άψογη εμφάνιση Άγγλος. Είχε εκείνη την κρύα και όλο αποδοκιμασία έκφραση ενός καλά εκπαιδευμένου υπηρέτη. Πλάι στον Άγγλο, καθόταν ένας μεγαλόσωμος Αμερικανός μ’ ένα φανταχτερό κουστούμι, πιθανότατα κάποιος πλασιέ.

Το Σεμπλόν Όριεντ Εξπρές έφτασε στο Βελιγράδι στις εννέα παρά τέταρτο εκείνο το απόγευμα. Δε θα αναχωρούσε πριν από τις εννέα και τέταρτο και έτσι, ο Πουαρό κατέβηκε στην αποβάθρα. Παρ’ όλα αυτά, δεν έμεινε έξω πολλή ώρα. Το κρύο ήταν δριμύ και, μολονότι η ίδια η αποβάθρα προστατευόταν, έξω χιόνιζε πολύ. Επέστρεψε στο κουπέ του. Ο συνοδός στεκόταν στην αποβάθρα. Χτύπαγε τα πόδια και έτριβε τα χέρια του για να ζεσταθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου