Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Για το κλείσιμο του ΙΚΑ Ορεστιάδας διαμαρτύρεται η δημοτική παράταξη "Είναι στο χέρι μας".



Νέα Ορεστιάδα, 04-08-15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κίνδυνος για την επικείμενη συγχώνευση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ορεστιάδας σ' αυτό του Διδυμοτείχου αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τους πολίτες του δήμου Ορεστιάδας. Η περιοχή μας αποτελεί μία μεγάλη ασφαλιστική περιφέρεια με σημαντικές ιδιαιτερότητες. Είναι χαρακτηριστικές οι πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις του από το Ορμένιο μέχρι την Ορεστιάδα, όπως είναι αξιοσημείωτος κι ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός συνταξιούχων που ζει στην περιοχή μας ο οποίος έχει ανάγκη σε πολύ συχνή βάση να εξυπηρετείται από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Η θέση της Αυτόνομης Κίνησης Πολιτών «Είναι Στο Χέρι Μας» είναι σαφής, ξεκάθαρη και κατηγορηματική. Οποιαδήποτε επιλογή για κλείσιμο ή υποβάθμιση του ΙΚΑ Ορεστιάδας, όπως και κάθε άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή φορέα, είναι απαράδεκτη και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, το θέμα του ΙΚΑ Ορεστιάδας δεν θεωρείται ακόμα λήξαν και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για νέα αναστολή της απόφασης συγχώνευσης του με το ΙΚΑ Διδυμοτείχου. Εφόσον ισχύει αυτό το σενάριο, η επιστολή του δήμαρχου Ορεστιάδας με έντονα ειρωνικό περιεχόμενο που απέστειλε προς τον αρμόδιο υπουργό και προς τον διοικητή του ΙΚΑ, που επεξεργάζονται αυτό το λεπτό ζήτημα για το δήμο, σε κάθε περίπτωση συνιστά ανώριμη προσέγγιση καθώς την ώρα που επιχειρείται να βρεθεί μία λύση, δεν υπάρχει χώρος για μεγαλοστομίες και μικροπολιτική εκμετάλλευση μέσω εμπρηστικών δηλώσεων και εξυπνακισμών.
Είναι απογοητευτικό που ο κύριος Μαυρίδης θεώρησε κατάλληλο να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι αυτό του ΙΚΑ Ορεστιάδας, με τον πλέον αδέξιο τρόπο. Αυτό που παρέλειψε να πει ο κατά τα άλλα λαλίστατος δήμαρχος, είναι πως πρόκειται για απόφαση του 2012, την οποία προσπαθούν να ενεργοποιήσουν διάφοροι συντηρητικοί - αντιδραστικοί κύκλοι (τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος), με σκοπό να εξυπηρετήσουν μικροσυμφέροντα και μικροπαραγοντισμούς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους δημότες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να υπερασπιστούμε όλα αυτά που κατακτήθηκαν με κόπους και αγώνες δεκαετιών.


mail: einaistoxerimas@yahoo.com                                                blog: einaistoxerimas.blogspot.gr   
                                                                                                                                                                  

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου