Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην ψυχική υγεία στη Νέα Ορεστιάδα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας
με την διοργάνωση της «Ψυχασπίς»

                                                  «Ζωή…σαν ταινία»

Με κεντρικό τίτλο «Ζωή…σαν ταινία» το κέντρο Ψυχο-κοινωνικής Μέριμνας Ν.Έβρου «Ψυχασπίς» διοργανώνει -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- Κινηματογραφικό Αφιέρωμα με ταινίες που αντλούν τα θέματά τους από την
Ψ υ χ ι κ ή  Υ γ ε ί α.

    Με αυτήν την δράση – η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- επιδιώκουμε για μία ακόμη φορά να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ απέναντι στην διαφορετικότητα, στην ψυχική νόσο και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο βασικότερος στόχος επικοινωνίας της Ψυχασπίς προς την κοινωνία της Ορεστιάδας, της πόλης που την φιλοξενεί ως δομή για εννέα και πλέον χρόνια.

  Η ενσωμάτωση των ανθρώπων με ψυχική νόσο στο κοινωνικό μας περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. Μια κοινωνία συνύπαρξης, δημοκρατικών αξιών, ανοιχτή στη διαφορετικότητα, μια κοινωνία που δεν φοβάται είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας.
  Όσο περισσότερο διευρύνουμε τις γνώσεις και την σκέψη μας, όσο πλατύτερα ανοίγουμε τις καρδιές μας, τόσο πληρέστερα κατανοούμε τους ανθρώπους με τραυματισμένες ψυχές και τις ζωές που ζουν. Γνωρίζοντας τον άλλον γνωρίζεις τον εαυτό σου…… Η «Ψυχασπίς» προάγει σταθερά αυτήν την αρχή και απευθύνεται για μια ακόμη φορά στην κοινωνία της πόλης προσκαλώντας την σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι  που στα αλήθεια έχει όλους μας πολλά να μας διδάξει…και σε πολλά σημεία ακόμα και να μας θεραπεύσει.
  Βασική μας πεποίθηση: Όλοι μας –υγιείς και μη- είμαστε άνθρωποι, διαφορετικοί και ίσοι…με αγωνίες, με φόβους και ανάγκη για αγάπη και αποδοχή.
  Ελπίζουμε λοιπόν αυτό το πενθήμερο να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία επικοινωνίας ..συναισθημάτων, εικόνων, γνώσης... μια ακόμη ευκαιρία συνάντησης με ΟΛΟΥΣ σας… καθώς και ευκαιρία πρόσθετου συλλογισμού..
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη....
  Οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε βράδυ από τις 7 -11 Οκτωβρίου 2015, στις 9:30 μ.μ. ( εκτός από την Παρασκευή 9/10/2015 που θα πραγματοποιηθεί πρωινή προβολή παιδικής ταινίας για τους μικρούς μαθητές της πόλης, στις 11:00 π.μ ) στο θέατρο «Διόνυσος».
  Π ρ ο σ ε χ ώ ς λοιπόν…. Κι ας είναι η διάθεση μας για γνώση και κατανόηση της ψυχικής ασθένειας δ ι α ρ κ ή ς…


                                                   Επιστημονικά Yπεύθυνη
                                                  «Ψυχασπίς» /Ψυχολόγος,PhD

                                                     Μόρφη Αθηνά





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου