Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πολιτικά είναι λάθος ο Χρήστος Τρέλλης στην καταγγελία του κατά του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.

Πολιτικά ,το γράφουμε και το υπογραμμίζουμε,ο Χρήστος Τρέλλης,την καταγγελία του οποίου σε βάρος του δημάρχου Ορεστιάδας δημοσιεύουμε,είναι από τη λάθος πλευρά,γιατί πολύ απλά δεν είναι ο οποιοσδήποτε ιδιώτης που υπερασπίζει τα θεμιτά ιδιωτικά επιχειρηματικά και επαγγελματικά συμφέροντά του αλλά ένα πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.Δεν είμαστε με τον κομμουνιστή και αριστερό Χρήστο Τρέλλη και είμαστε με τον δεξιό δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη,γιατί πολύ ξεκάθαρα ο Δήμος Ορεστιάδας στηρίζει τη σημαντική για την αγροτική οικονομία της περιοχής συνεταιριστική οργάνωση,την ΕΑΣ Ορεστιάδας,κάτι που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την πολιτική ενός αριστερού πρωτίστως και μετά τη στάση του οποιουδήποτε άλλου πολιτικού εκπροσώπου.Η βιώσιμη λειτουργία μιας συνεταιριστικής οργάνωσης θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για όσους  πρεσβεύουν μια προοπτική ανασυγκρότησης της ελληνικής περιφέρειας και υπαίθρου.Οι συνεταιρισμοί,ανεξαρτήτως της διαχείρισης που τους επιφύλαξε το ελληνικό πολιτικό σύστημα μέσω των τοπικών εκπροσώπων του,ανήκουν στην πολιτική παράδοση και ρητορική όλων των σχηματισμών της Αριστεράς.Επειδή η καταγγελία του Χρήστου Τρέλλη είναι πρωτίστως πολιτική πράξη,για λόγους πολιτικής ορθότητας θα έπρεπε να την έχει αποφύγει.Η πολιτική του εικόνα είναι κυρίαρχη κι αυτή στο τέλος που θα μετρήσει στις κρίσεις και τις επικρίσεις των πολιτών της περιοχής.Δεν βγάζουμε κόκκινη αλλά κίτρινη κάρτα στον Χρήστο Τρέλλη,γιατί έχει το πολιτικό κριτήριο και αισθητήριο για να προβεί σε ενέργειες θεραπείας και αποκατάστασης.Προς ενημέρωσή του όλοι οι δήμαρχοι Ορεστιάδας παραχωρούσαν τους χώρους των δημοτικών καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής.Αυτά προς το παρόν με την ελπίδα ότι θα χαμηλώσουν οι τόνοι.Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών και πρωτίστως του Χρήστου Τρέλλη.Δεν ακούστηκε καλά στον αγροτικό κόσμο της περιοχής.Αυτή ήταν η μέχρι τώρα πρακτική και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να αλλάξει!


   ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
   ΜΗΔΕΙΑΣ & ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ 8 – ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
   ΑΦΜ: 800388631 ΔΟΥ: ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
   ΤΗΛ.: 2551031332 – FAX: 2551021332
   Email: info.trellis@yahoo.gr
   Site: www.trelis.gr

Ανοιχτή επιστολή- Καταγγελία
Προς          : ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
            ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                          

Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Με την ανοιχτή επιστολή-καταγγελία που σας απευθύνουμε θέλουμε να σας ενημερώσουμε με την εμφάνιση των πρώτων ανακοινώσεων ιδιωτικού φορέα που καλούσαν παραγωγούς να υποβάλλονται οι ΕΑΕ(Δηλώσεις καλλιέργειας) σε Δημοτικά καταστήματα, ενημερώσαμε τον Δήμαρχο Ορεστιάδας με email και τηλεφωνική επικοινωνία. Δυστυχώς δεν υπήρξε παρέμβαση για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης και παράνομης χρησιμοποίησης των Δημοτικών υποδομών χωρίς την απαιτούμενη άδεια της Δημοτικής Αρχής
Η πραγματικότητα αυτή μας ανάγκασε να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Η παρακάτω καταγγελία διαβιβάστηκε στους:
1.    Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης
2.    Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης
3.    ΟΠΕΚΕΠΕ
«Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε, ότι κατά παράβαση του άρθρου 192 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, σε αρκετές τοπικές κοινότητες του Δήμου Ορεστιάδας, χρησιμοποιούνται  Δημοτικά καταστήματα, αίθουσες πνευματικών κέντρων ή πολιτιστικών συλλόγων, ιδιοκτησίας του Δήμου Ορεστιάδας, από τον ιδιωτικό φορέα «ΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΚΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ», για  να υποβάλλονται οι  ΕΑΕ(Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης- ΟΣΔΕ)  των αγροτών. Συγκεκριμένα:
Οι χώροι ιδιοκτησίας του Δήμου Ορεστιάδας που χρησιμοποιούνται από τον εν λόγω  φορέα είναι σχεδόν όλα τα Δημοτικά καταστήματα της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου,(Ορμενίου, Φτελιάς, Σπηλαίου, Πλάτης, Ελαίας, Κομάρων, Πενταλόφου, Μαράσια, Άρζος, Αμόβουνο, Μικρή και Μεγάλη Δοξιπάρα, Χανδρά κλπ), και της Δημοτικής Ενότητας της Ν. Βύσσας,( Ν. Βύσσα αίθουσα πνευματικού κέντρου, Στέρνας) κ.α.
Ο  συγκεκριμένος φορέας έχει αναρτήσει  στα καφενεία των χωριών και τα κοινοτικά καταστήματα, ανακοινώσεις και καλεί τους παραγωγούς να προσέλθουν και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά στους ανωτέρω συγκεκριμένους χώρους. (Σας επισυνάπτουμε τέσσερις από τις ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν στα κοινοτικά καταστήματα του Τριγώνου (Ελαία, Πλάτη, Σπήλαιο) και στο Πνευματικό κέντρο Ν. Βύσσας).
Επειδή η όλως αυθαίρετη και παράνομη χρησιμοποίηση όλων αυτών των υποδομών χωρίς την απαιτούμενη άδεια της Δημοτικής Αρχής, από την «ΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΚΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ», δημιουργεί όρους αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι στους υπόλοιπους πιστοποιημένους φορείς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταξύ αυτών και της εταιρείας μας.

Επειδή δεν ακολουθήθηκαν από το Δήμο Ορεστιάδας, οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την χορήγηση  χρήσης των δημοτικών χώρων της περιφέρειας και της δικαιοδοσίας του, καθιστώντας και αυτόν υπόλογο της αυθαίρετης χρήσης των χώρων των δημοτών.
Επειδή το έννομο συμφέρον μας είναι προφανές από την άδικη αυτή πράξη τόσον της «ΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΚΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» όσον και του Δήμου Ορεστιάδας.

Γι΄αυτούς τους λόγους

Σας αναφέρουμε την  ανωτέρω παράβαση του άρθρου 192 του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων από την  «ΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΚΕΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» και τον Δήμο Ορεστιάδας και σας παρακαλούμε να παρέμβετε άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα».
                                                                          ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ 20/4/2016                                
                                                                                            

 Για την ΤΡΕΛΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ
                                                                       Τρέλλης Ιωάννης
                                                                         Νόμιμος Εκπρόσωπος                                     

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου