Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Μια ακόμη ωραία παράσταση από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Νέων Έβρου για την απελευθέρωση της Θράκης στο πάρκο Ελευθερίας(πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) το 1988, πριν τριάντα χρόνια!


Μια ακόμη ωραία παράσταση από την χορευτική ομάδα του Συλλόγου Νέων Έβρου ολοκληρωνόταν εκείνη τη βραδιά στο Πάρκο Ελευθερίας(πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) στην Αθήνα στο πλαίσιο του εορτασμού της 68ης επετείου της Απελευθέρωσης της Θράκης, 10 1988, πριν τριάντα χρόνια. Αν προσέξετε τη φωτογραφία, στην άκρη αριστερά διακρίνετε τον τότε χοροδιδάσκαλο Μπάμπη Δημούδη, που εκπροσωπούσε την χορευτική παράδοση της Καρωτής Διδυμοτείχου και τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο ενός πρωτοχορευτή στο Θέατρο της Δώρας Στράτου. Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου Νέων Έβρου παντού κέρδιζε τις εντυπώσεις και ξεσήκωνε τον κόσμο. Είχε γίνει εξαιρετική δουλειά στο σύλλογο, που είχε δημιουργήσει και χορωδία και για κάποια χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα «ΟΡΦΕΑΣ».
Να υπογραμμίσουμε ότι η όλη προετοιμασία για τον εορτασμό της Απελευθέρωσης της Θράκης υπό την αιγίδα της Οργανωτικής Επιτροπής των Θρακικών σωματείων αποτέλεσε ένα εργαστήρι ποικίλων πρωτοβουλιών και υπερβάσεων, που οδήγησαν αρχικώς στην ίδρυση της Πανεβρίτικης Ομοσπονδίας και στη συνέχεια της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νότιας Ελλάδας(ΠΑΟΝΕ), που ήταν από την αρχή το σωστό βήμα, ώστε τα Θρακικά σωματεία στην Αττική να αποκτήσουν ενιαία έκφραση και κοινή δράση. Αυτό, βέβαια, δεν ήταν πάντοτε αυτονόητο και δεν έλειψαν και δεν λείπουν τα προβλήματα. Η ΠΑΟΝΕ είναι μια κατάκτηση, ένα ορόσημο στο σωματειακό βίο των Θρακών στην Αθήνα κι αυτό οφείλουμε να υπερασπίσουμε και να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου