Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Τα "Γυρίσματα" του "ΣΚΑΙ" στο Σπήλαιο Τριγώνου Ορεστιάδας με τον Ρένο Χαραλαμπίδη












ΤΑ "ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ" ΤΟΥ "ΣΚΑΪ" ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ
ΜΕ ΤΟΝ ΡΕΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Ο Εβρίτης ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης δεν ξεχνάει τον τόπο καταγωγής των γονιών του και πάντα βρίσκει χρόνο για σύντομες αποδράσεις. Οι γονείς του, άλλωστε, περνάνε αρκετούς μήνες στο Σπήλαιο Τριγώνου στο σπίτι που έχει αγοράσει εδώ και μερικά χρόνια. Αυτή τη φορά βρέθηκε στο Σπήλαιο για τις ανάγκες της εκπομπής «Γυρίσματα» του ΣΚΑΪ που περιδιαβαίνει όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει τις ομορφιές, την ιστορία, την παράδοση και τους ανθρώπους ενός τόπου και μιας περιοχής. Η αγάπη του Ρένου Χαραλαμπίδη για το Σπήλαιο ήταν το κίνητρο για τους παραγωγούς της εκπομπής να βρεθούν στο χωριό, με το οποίο ο Ρένος συνδέεται με μνήμες και βιώματα από τα παιδικά του χρόνια, όταν από την Αθήνα ερχόταν για διακοπές και μπροστά στα παιδικά μάτια ενός απιδιού μεγαλωμένος το περιβάλλον της Αθήνας ανοιγόταν ένας καινούργιος κόσμος εμπειριών και συναισθημάτων. Τα χρόνια πέρασαν αλλά η σχέση του Ρένου με το Σπήλαιο γίνεται πιο έντονη και ο ίδιος βλέπει με την ίδια αγάπη τον τόπο και τους ανθρώπους του. Ο Ρένος καμαρώνει για τον τόπο καταγωγής του κι εμείς χαιρόμαστε διπλά, όταν βλέπουμε τους συμπατριώτες μας να μιλάνε και να είναι υπερήφανοι γι’ αυτόν. Ο Ρένος είναι ένα θετικό παράδειγμα για τη σχέση του με το Τρίγωνο, τον Έβρο και τη Θράκη. Είναι κάτι που τον χαρακτηρίζει και του το αναγνωρίζουμε.
...................................................................................................................................................................

Το παραπάνω ρεπορτάζ του Γ.Θρακιώτη δημοσιεύτηκε στη στήλη του "ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ" στον "Βορέα"(τεύχος 49) τον Ιούλιο του 2009, πριν δέκα χρόνια. Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ για τα "Γυρίσματα" του ΣΚΑΙ ήταν της αγαπητής Ορεστιαδίτισσας δημοσιογράφου Γιώτας Κηπουρού, που έχει φροντίσει για πάρα πολλά ρεπορτάζ για την περιοχή μας σε όποιον τηλεοπτικό σταθμό κι αν έχει εργαστεί. Το συνεργείο το είχε υποδεχθεί η Ζουμπουλιά Μπαδαμπά, μια από τις καλύτερες εκπροσώπους της γαστρονομικής παράδοσης του χωριού μας!
Σταύρος Γ.Παπαθανάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου