Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Μπαρό στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΖΑΚ ΜΠΑΡΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ο ΖΑΚ ΜΠΑΡΟ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΕΒΡΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Μπαρό αρμόδιος για τα θέματα Δικαιοσύνης –Ελευθερίας –Ασφαλείας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών και να διαμορφώσει προσωπική αντίληψη για την κατάσταση και τις συνθήκες που επικρατούς σ’ αυτούς και να ακούσει τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών για το πώς βιώνουν το πρόβλημα και τις προσπάθειες που κάνουν για τη διαχείρισή του. Ο κ. Μπαρό είναι προφανές ότι διαθέτει τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες για να έχει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση. Η επίσκεψη ενός υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε την επικοινωνιακή και πολιτική της διάσταση. Οι φωτογραφίες στα «κάγκελα» και με τους μετανάστες γύρω του είχαν σαφή επικοινωνιακή στόχευση και υπαγορεύονται από την ανάγκη καθησυχασμού της κοινής γνώμης των χωρών –μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να βλέπει τους ηγέτες και τους θεσμούς της να ασχολούνται με ένα μείζον για την καθημερινότητα και τη ζωή των πολιτών πρόβλημα. Από την πλευρά των τοπικών εκπροσώπων ο νομάρχης Έβρου Νικόλαος Ζαμπουνίδης έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της οικονομικής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκής Ένωση καθώς η φιλοξενία των μεταναστών είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκής διαχείρισης που ξεπερνάει τις δυνατότητες (περιορισμένες) ενός περιφερειακού εθνικού αυτοδιοικητικού οργανισμού ενώ υπάρχει και το μεγάλο θέμα των υποδομών και της στελέχωσής τους με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να έχουμε ουσιαστική φύλαξη των συνόρων και αναβάθμιση των παρεχομένων προς τους μετανάστες υπηρεσιών.
...................................................................................................................................................
Δημοσιεύτηκε στον "Βορέα"(τεύχος 50) τον Αύγουστο 2009, πριν δέκα χρόνια. Οι υποδομές από προσωρινές έγιναν μόνιμες και αποτελούν μια από τις σοβαρότερες πτυχές της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος στην πατρίδα μας.
Και τότε και τώρα υπογράφει ο Γ.Θρακιώτης














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου