Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας κέρδισε τις εντυπώσεις στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Η Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας είχε τη δική της συμβολή στην επιτυχία των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού του ΕΤΟΥΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ σε Κωνσταντινούπολη, Νέα Βύσσα και Νέα Ορεστιάδα. Στη ιστορική και συνδεδεμένη με τον ιατροφιλόσοφο Στέφανο Καραθεοδωρή, κορυφαία μορφή του Ομογενειακού Ελληνισμού της Πόλης, εκκλησία της Παναγίας Κουμαριώτισσας κέρδισε εντυπώσεις και θετικά σχόλια πλαισιώνοντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης σε μια ιστορική μέρα για τους Ρωμιούς και τους Θρακιώτες.


Τα 150 χρόνια από το θάνατο του Γενάρχη των Καραθεοδωρή και τα 180 χρόνια από την ανέγερση του ναού σε αναγνώριση του αγώνα που έδωσε η ιατρική ομάδα του σουλτάνου με επικεφαλής τον Στέφανο Καραθεοδωρή για την καταπολέμηση της επιδημίας πανώλους. Μια μεγάλη στιγμή τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στεφάνου Καραθεοδωρή παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού. Έντονος ο απόηχος και μια εμπειρία σημαντική και πολυεπίπεδη για όλους, που άνοιξε πριν δυο χρόνια δρόμους και δυνατότητες για το μέλλον!
Η Ενόργανη Θρακική Χορωδία με τους δύο πυλώνες της, τον μαέστρο της Βασίλη Παπαμιχαήλ και τον πρόεδρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας Πασχάλη Μαυρίδη.
Σατύρος Γ.Παπαθανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου