Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ένας "Εγγλέζος" υποδέχεται με άψογο τρόπο, με χειροφίλημα και βαθιά υπόκλιση, την πριγκίπισσα Σοφία κατά την επίσκεψη της στα Δίκαια Τριγώνου Ορεστιάδας

Ένας "Εγγλέζος, ο επί σειρά ετών κοινοτάρχης Σιδέρης Δημητρούδης, υποδέχεται με άψογο τρόπο, με χειροφίλημα και βαθιά υπόκλιση, την πριγκίπισσα Σοφία, μετέπειτα βασίλισσα της Ισπανίας, κατά την επίσκεψη της στα Δίκαια Τριγώνου Ορεστιάδας. Είχε αφιχθεί στο σιδηροδρομικό σταθμό στις 15 Μαίου 1960, πριν 60 χρόνια, όπου έγινε δεκτή από τις τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου Πριν χαιρετίσει τους τοπικούς παράγοντες μαθήτριες του σχολείου θα της έδιναν ανθοδέσμες μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα. Στα  Δίκαια υπήρχε Σπίτι του Παιδιού στο πλαίσιο της λειτουργίας του Βασιλικού Ιδρύματος Πρόνοιας, στο οποίο δραστηριοποιούνταν οι πριγκίπισσες.
Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Στέφου Κελεμίδη, που ήταν ένας από τους φωτογράφους της περιοχής και η ενασχόληση του επαγγελματικά είχε αρχίσει από τα τέλη της δεκαετίας του 1940 και κράτησε μέχρι τη δεκαετία του 1960, οπότε και μετανάστευσε, όπως και εκατοντάδες κάτοικοι από τα Πετρωτά, στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, όπου και δραστηριοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης!
Σταύρος Παπαθανάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου