Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

"Οι δημόσιες συναθροίσεις αποτελούν διαχρονικά έναν θεμελιώδη τρόπο έκφρασης μέσω του οποίου η δημοκρατία διατηρείται ζωντανή καθημερινά", τονίζει στη δημόσια παρέμβαση του ο οικονομολόγος Μενέλαος Μαλτέζος


"ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕ∆ΙΟ για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις φαλκιδεύει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της συνάθροισης.
Η κυβέρνηση της Ν Δ είναι αποφασισμένη να θωρακίσει τον εαυτό της -συνεπικουρούμενη από τμήμα του ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση- μ’ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα της επιτρέπει να θέτει προληπτικά εκτός νόμου όσες αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική επιθυμεί (και μπορεί) να καταστείλει. Φυσικά Μπροστά της έχει ένα φθινόπωρο που προδιαγράφεται οδυνηρό για την ελληνική οικονομία και ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας.
Το νομοσχέδιο απηχεί ιδεολογικά μια βαθιά συντηρητική θέση, σύμφωνα με την οποία η δημοκρατία περιορίζεται στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου κάθε τέσσερα χρόνια για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης που στο μεσοδιάστημα πρέπει να ασκεί ανενόχλητη το έργο της.
Οι δημόσιες συναθροίσεις, όμως, αποτελούν διαχρονικά έναν θεμελιώδη τρόπο έκφρασης μέσω του οποίου η δημοκρατία διατηρείται ζωντανή καθημερινά". τονίζει στη δημόσια παρέμβαση του ο οικονομολόγος Μενέλαος Μαλτέζος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου