Κάσια με τυρί ήταν ένα γευστικότατο και εξαιρετικά θρεπτικό φαγητό της λαϊκής κουζίνας και της κουζινικής παράδοσης της υπαίθρου, που μας το έφτιαχναν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας! Πολύ εύκολο στην εκτέλεση του και στο τέλος το περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο και κόκκινο πιπέρι για να πάρει την πικάντικη γεύση του και νοστιμάδα του. Για όσους και όσες θα ήθελαν να το δοκιμάσουν και να θυμηθούν όμορφες και άκρως γευστικές στιγμές στη μασίνα ή στον παραδοσιακό φούρνο, που στα περισσότερα σπίτια ήταν ένα ξεχωριστό κτίσμα από κιρπίτσια, υπάρχουν "Ο ι παραδοσιακές συνταγές Σπηλαίου", μια έκδοση του Συλλόγου Γυναικών Σπηλαίου, της Νομαρχίας Έβρου και του Δήμου Τριγώνου. Η συνταγή είναι της Ζουμπουλιάς Μπαδαμπά-Καραπατσιά και το αποτέλεσμα εγγυημένο! Ό, τι πρέπει για τις παγωμένες μέρες και νύχτες του χειμώνα!
Σταύρος Παπαθανάκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου