Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς να συναντήσει η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας για να πάρει δεσμεύσεις για τη μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και κυρίως να ζητήσει ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ της περιοχής!



Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους πολιτικούς αρχηγούς, Αλέξη Τσίπρα-Φώφη Γεννηματά-Δημήτρη Κουτσούμπα-Γιάνη Βαρουφάκη-Κυριάκο Βελόπουλο, θα πρέπει να συναντήσει η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ορεστιάδας, που αποτελείται από το δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Μαρία Γκουγκουσκίδου=Αθανάσιο Παπανδρέου-Χρήστο Καζαλτζή-Παναγιώτη Σιανκούρη-Κώστα Ζαλουφλή και όχι μόνο να πάρει δεσμεύσεις για τη μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου και να αποτραπεί ακόμη το ενδεχόμενο υπό το κέλυφος της υφιστάμενης δομής η δημιουργία μια υπερ-δομής που ξεπερνάει τις κοινωνικές αντοχές της περιοχής, πέρα από τα ούτως ή άλλως υπαρκτά ζητήματα ασφάλειας! Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να θέσουν τα προβλήματα και τα ζητήματα της περιοχής σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και να διεκδικήσουν ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και αμυντικής και πολιτιστικής θωράκισης της περιοχής! Κι αυτό να αποτυπωθεί ως ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ! Και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές και σε όλους τους τόνους ότι ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ-ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ-ΚΟΙΝΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!

ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΑΚΡΙΝΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΛΥΦΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

ΑΣ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΤΟΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΑΣ!

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ¨ΟΣΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ «ΔΕΙΛΟΙ, ΑΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΘΑΜΑ», όπως είχε γράψει ο Θράκας Ανατολικορωμυλιώτης Κώστας Βάρναλης, ο κορυφαίος εκπρόσωπος και πρωτοπόρος της αγωνιστικής λογοτεχνίας!

Σταύρος Παπαθανάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου