Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Η China Town στην άλλοτε καρδιά του ελληνικού εμπορίου, στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια πραγματικότητα την τελευταία 20ετία!

Στην καρδιά της Αθήνας είναι εδώ και μερικά χρόνια μια περιοχή που προσελκύει τους μετανάστες. Χωρίς αυτούς πολλοί δρόμοι θα ήταν ερημικοί. Μαζί με τις νόμιμες δραστηριότητές τους έχει δημιουργηθεί μια ζώνη, ένα άβατο ανομίας. Όλα αυτά ούτε 10 μέτρα κάτω από το δημαρχείο της Αθήνας! Η China Town της Αθήνας είναι μια πραγματικότητα κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των αλλαγών της τελευταίας δεκαετίας στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας.

............................................................................................................................................................................

 Από το ρεπορτάζ στον "Βορέα"(τεύχος 65) τον Ιανουάριο 2010, πριν 10 χρόνια, η Ευριπίδου και οι γύρω δρόμοι, που ήταν η καρδία του ελληνικού εμπορίου στο κέντρο της Αθήνα, η China Town είναι μια πραγματικότητα κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των αλλαγών της τελευταίας 20ετίας στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της ελληνικής πρωτεύουσας.

Σταύρος Παπαθανάκης
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου