Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

"Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης, στο δρόμο της "απελευθέρωσης", που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατεί το ήδη μειωμένοεισόδημα των ανθρώπων, που δίνουν αγώνα επιβίωσης...", καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Oresti;adaw

Όχι στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος

 

Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης στο δρόμο της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας, που έστρωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατεί το ήδη μειωμένο εισόδημα ανθρώπων που δίνουν αγώνα επιβίωσης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο να βυθιστούν στα σκοτάδια.

 

Η εκτίναξη της τιμής στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε ήδη να μετακυλίεται στους λογαριασμούς ρεύματος και η επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά τους επόμενους μήνες θα είναι δυσβάσταχτη. Αρκετοί θα δουν το κόστος μόνο για το μήνα Αύγουστο αυξημένο έως και 40%, αφού πάνω στα ήδη τσουχτερά τιμολόγια θα έρθει να προστεθεί και το αυξημένο κόστος που διαμορφώθηκε στο χρηματιστήριο Ενέργειας.

 

Κόβουν το ρεύμα ακόμα και σε οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς προτεραιότητά τους είναι να εισπράξουν χρήμα, μη λογίζοντας την οικονομική κατάσταση ή άλλες ειδικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας καταναλωτής. Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας θα οξυνθεί ακόμα παραπέρα το επόμενο διάστημα. Η αύξηση των τιμών του ρεύματος αδειάζει το πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι τιμές σε μια σειρά βασικών λαϊκών αγαθών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή της, έχουν πάρει την ανηφόρα.

 

Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα θα πλήξουν και τους βιοπαλαιστές  αγρότες του Έβρου που θα δουν να εξανεμίζονται οι όποιες αυξημένες τιμές πήραν φέτος σε ορισμένα προϊόντα  όπως τα σιτηρά, ο ηλίανθος κλπ. 

 

Πρόκειται για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη αφού εδώ και λίγους μήνες ολοκληρώθηκε άλλο ένα μέρος στο "δράμα της απελευθέρωσης" της Ενέργειας, η οποία πλέον έχει γίνει χρηματιστηριακό προϊόν, συνέπεια του γεγονότος ότι είναι εμπόρευμα. Αυτή είναι η αίτια των ανατιμήσεων και όχι η παρενέργεια "εξωτερικών και συγκυριακών παραγόντων" που επικαλούνται τα κυβερνητικά επιτελεία. Το παραμύθι ότι τάχα ο ανταγωνισμός θα έριχνε τις τιμές, έχει καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

 

Αλλά και ο στόχος για τη μετατροπή της περιοχής μας σε ενεργειακό κόμβο, με αγωγούς και επενδύσεις,  αποδείχτηκε ότι έχει να κάνει με τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών και όχι του λαού. Του λαού που θα ξεπαγιάσει το χειμώνα και θα περηφανεύεται για την πρωτιά της Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, στην ενεργειακή φτώχεια που έχει πανελλαδικά.

 

Οι αυξήσεις, φυσικά θα επιβαρύνουν και το Δήμο, γι’ αυτό καλούμε τη Δημοτική αρχή να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προχωρήσει άμεσα η εξέταση των αιτήσεων, ώστε να απαλλαχτούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του covid-19  από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού αλλά και τη μείωση του τέλους κοινόχρηστων χώρων,  σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Καλούμε τους φορείς, τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και τους καλούμε να μην τη βάλουν σε εφαρμογή..

 

Απαιτούμε:

 

·Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

 

·Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

 

·Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

 

 

 

 

10/09/2021


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου