Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης παρουσίασε το βιβλίο του συγγραφέα-ερευνητ'η Νίκου Κουφού "Ελιά και Λάδι" στη γενέτειρα του τον Βασσαρά Λακωνίας





Με μεγάλη επιτυχία, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022, το βιβλίο του Συγγραφέα – ερευνητή, Νικολάου Κουφού, στη γενέτειρά του τον Βασσαρά Λακωνίας.

 

Το βιβλίο αυτό, ύστερα από τις δύο παρουσιάσεις του στο Σπήλαιο Έβρου στις 27 Ιουνίου και τη Νεάπολη Λακωνίας, στις 30 Ιουλίου, «πήγε» στον τόπο από τον οποίο προέρχεται η βιωματική μνήμη του συγγραφέα για την Ελιά και το Λάδι.

 

Η παρουσίαση, την οποία παρακολούθησαν οι συγχωριανοί του συγγραφέα, οι οποίοι είναι γνώστες, όλων όσων αναφέρει στο βιβλίο του ο Νίκος Κουφός για την Ελιά και το Λάδι,  πραγματοποιήθηκε στις 8:00 το βράδυ, στο προαύλιο του Ιστορικού Ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στον Βασσαρά.

 

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Βασσαρά «Ο Δημόκριτος», κ. Δημήτρης Σταυρόπουλος, μίλησαν για το βιβλίο, ο κ. Γεώργιος Γαλάνης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Ο Δημόκριτος» και ο Βουλευτής Λακωνίας και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, καθώς και ο Συγγραφέας, κ. Νικόλαος Κουφός.

Ο κ. Αραχωβίτης σχετικά με το βιβλίο, τόνισε ότι η μεγάλη επιτυχία του, που το κάνει γνωστό πανελλαδικά, οφείλεται προφανώς στην κατάθεση ψυχής του συγγραφέα και στην ιδιαίτερη λογοτεχνική του ικανότητα να εκφράζει τα βιώματά του, από την παράδοση του τόπου του. Επίσης, μίλησε για την προοπτική του ελαιολάδου στην εγχώρια και διεθνή αγορά και για τα προβλήματα που πιθανότατα θα συναντήσει αυτό μελλοντικά, από τον ανταγωνισμό, που επικρατεί στην αγορά τροφίμων.

 

Το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης, ανήκει στη Σαραντούλα Κεφαλά - Κουφού.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου