Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Τι μαγειρεύανε στα εστιατόρια της Νέας Ορεστιάδας=Γράφει και παρουσιάζει ο Δημήτρης Γκεντσίδης


Παϊσιος, Μανασίδης και Ιωαννίδης Αναστάσης, τα αφεντικά κάθονται αριστερά και δεξιά της φωτογραφίας οι υπόλοιποι βοηθάνε στο καθάρισμα φασολακιών με το άκουσμα γραμμοφώνου, διακρίνεται ακόμη ο Μιχαηλίδης Στέφανος. 1931.

Τα φαγητά τους ήταν: Καπαμάς (κρέας τεμαχισμένο κοκκινιστό) με πιλάφι από ρύζι ή πλιγούρι, Σαρμάδες (με σκέπη εντοσθίων), Παπουτσάκια (μελιτσάνες με κιμά), Ιμάμ μπαϊλντή (μελιτσάνες νηστίσιμες), Κολοκυθάκια με κιμά, Κολοκυθάκια γιαχνί, Μπάμιες με αρνί κομματιαστό, Κεφτέδες με σάλτσα (Σουλου Κιοφτού), Πατάτες γιαχνί, Τας Κεμπάπ, το γνωστό Μπουμπάρι από συκωταριά κομμένη, γεμισμένο στο παχύ έντερο κατσίκας με μυρωδικά άνηθο και κρεμμύδι, Κους κους και μακαρόνια έφτιαχναν μόνοι τους, τα ζύμωναν και τα έκοβαν με το χέρι.

Από γλυκά φαγητά υπήρχε, Κυδώνι με κρέας κομματιαστό συνοδευόμενο από πιλάφι, Ροζάκι σταφύλι με κρέας και άσπρα φασόλια, Ρεβύθια, Φακές, Κουκιά ξερά γιαχνί.

Για επιδόρπιο υπήρχε «ταχίνι χαλάς», Ριζόγαλο, μαλεμπί, ασιουρέ, Καζάν ντιπι και Καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου