Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Έχει έρθει η ώρα να πιαστούμε ξανά χέρι χέρι και να προχωρήσουμε. Νομίζουμε ότι έχει έρθει πλέον αυτή η ώρα. Με τη συμμαχία μας να βαδίσουμε στον δρόμο της ανατροπής. Να οργανώσουμε την πάλη μας και να φέρουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στο προσκήνιο.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης Χαιρετισμός στην προεκλογική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα την 24/3/2023Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΑ 19:00

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Οι εξελίξεις στη γειτονιά μας και ευρύτερα είναι ανησυχητικές και άκρως επικίνδυνες.Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και ενώ εντείνονται οι πολύνεκρες μάχες μεγαλώνει ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου.

Το ΚΚΕ από την πρώτη μέρα του πολέμου σήμανε συναγερμό στον λαό και τον καλούσε να διαδηλώσει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.Ενώ ήταν το πρώτο κόμμα που βρέθηκε έξω από τις πρεσβείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ, δείχνοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους για ένα ακόμα μακελειό.Εδώ, αξίζει να θυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν ακόμα πόλεμο, από αυτούς που τάχα θα «τέλειωναν» πριν από 30 χρόνια, με την ανατροπή του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη.

Να θυμηθούμε, ότι τέτοιες μέρες ήταν - σαν σήμερα 24 Μάρτη του 1999 - όταν ήχησαν οι σειρήνες στο Βελιγράδι.Καθώς τότε, και για 78 μέρες, ο γιουγκοσλαβικός λαός ήταν στόχος, με συνεχείς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, που σκόρπιζαν τον όλεθρο με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στις πόλεις τους.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπήρξε το αποτέλεσμα μιας πορείας κλιμάκωσης των ανταγωνισμών, με εμπλεκόμενους τα πιο ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα του κόσμου: Από τη μία τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ την ΕΕ και από την άλλη τη Ρωσία για το μοίρασμα των αγορών και σφαιρών επιρροής με θύματα τους λαούς.Σήμερα οι εγκληματικές ευθύνες, βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, καθώς ευθύνονται για την επικίνδυνη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας, στην ιμπεριαλιστική σύρραξη στην Ουκρανία.

Στο όνομα μάλιστα των συμβατικών υποχρεώσεων στο ΝΑΤΟ, η Κυβέρνηση στέλνει πακέτα με οπλισμό στηνΟυκρανία, ενώ παράλληλα ζεσταίνονται οι συζητήσεις για να σταλεί και το σύστημα των S-300, ακόμα και βαριά άρματα Leopard, μετά και τη συμφωνία γιαπαραχώρηση 40 αρμάτων BMP-1 και έχοντας στείλει ήδη τα πρώτα 20, αδυνατίζοντας αντικειμενικά την άμυνα της χώρας.

Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που ξεκίνησε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Συμφωνία που υπηρετεί τον στόχο της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ελληνικής αστικής τάξης, ώστε να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας:

Ø Επεκτείνονται και ενισχύονται οι στρατιωτικές υποδομές των ΗΠΑ στη Σούδα στη Θεσσαλία, στο Στεφανοβίκειο στην Ανδραβίδα κ.α.

Ø Αυξάνονται οι ασκήσεις και οι συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους ΝΑΤΟϊκούς μακελάρηδες σε όλα τα μήκη και πλάτη. Ιδιαίτερη σημασία έχει αποκτήσει η περιοχή του Έβρου καθώς έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών, με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να έχει μετατραπεί σε «Σούδα του Βορρά».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται ασταμάτητα οι διεκπεραιώσεις πολεμικού υλικού των Αμερικανών προς και από τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία μέσω Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της περιοχής ως ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού προπυργίου.

Στην Αλεξανδρούπολη επίσης αναμένεται να καταφτάνουν διαρκώς πλοία μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, μεταφέροντας φρέσκιες δυνάμεις των Αμερικανών προς τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, πολλές από τις οποίες θα πάρουν άλλωστε μέρος και στη γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ «Defender Europe 23».

Να θυμίσουμε, ότι μόνο από τον Ιούλη του 2020 και μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022 αναχώρησαν από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης 54 σιδηροδρομικές αποστολές για τα ΝΑΤΟϊκά Βαλκάνια και τη Βαλτική.

Πλέον έχει χρεοκοπήσει το παραμύθι ότι η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο αποτελεί «εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας», ότι βάζει «φρένο» στις αμφισβητήσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι που δίνουν αέρα στα πανιά στην προκλητικότητα της Τουρκίας για να μείνει στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και να στηρίξει τα σχέδιά τους. Το αντάλλαγμα είναι, επικίνδυνα παζάρια σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, που αμφισβητούν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Η εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης με βάση τις επιταγές και τις συμφωνίες της ΕΕ, προβάλει τον φράχτη που χτίζεται κατά μήκος του Έβρου, προσπαθώντας να αξιοποιήσει υπέρ της τη δίκαιη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής.

Η ένταση της βάρβαρης αντιμεταναστευτικής πολιτικής, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες της προσφυγιάς και της μετανάστευσης που είναι οι επεμβάσεις και οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών, η φτώχεια και η εξαθλίωση που γεννά ο καπιταλισμός, οδηγεί τους κατατρεγμένους όλο και πιο βαθιά στην «αγκαλιά» των διακινητών, όλο και περισσότερο σε πιο επικίνδυνους δρόμους και περάσματα.

Λέμε ΟΧΙ σε δομές – φυλακές, καμία επέκταση του ΚΥΤ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Η κυβέρνηση να πιέσει για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της ΕΕ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, να γίνεται η καταγραφή τους, να δίνονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα και από εκεί να ταξιδεύουν απευθείας για τις χώρες προορισμού τους.

Εντωμεταξύ ο λαός ήδη πληρώνει υπέρογκα ποσά για τους πολεμικούς εξοπλισμούς.Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ, όπως δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα εμφανίζεται να δαπανά το 2022 7,4 δισ. Ευρώ.Το ποσό αναλογεί σε 3,54% του ΑΕΠ, πολύ πάνω από τη Νατοϊκή νόρμα 2% ετησίως του ΑΕΠ κάθε κράτους, άρα η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, καθώς προσπερνά και τις ΗΠΑ, που το 2022 δαπάνησαν το 3,46% του ΑΕΠ

Άλλωστε, στους σχετικούς πίνακες του ΝΑΤΟ, κάθε Έλληνας εμφανίζεται να πληρώνει το 2022 713 δολάρια για στρατιωτικές δαπάνες, από τα υψηλότερα ποσά ετησίως μεταξύ των λαών των κρατών - μελών της λυκοσυμμαχίας.

Τέλος θα θέλαμε ιδιαίτερα να απευθυνθούμε στους στρατευμένους νέους και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καλούμε να μηννομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων.

Ο δικός τους ρόλος και αποστολή δεν είναι να υπηρετούν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια του πολέμου, αλλά να υπερασπίζονται τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, που από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού μας δεν μπαίνουν σε τραπέζια και παζάρια επικίνδυνων διευθετήσεων για να εξασφαλιστεί δήθεν η ειρήνη.

Το ΚΚΕ με 100δες ερωτήσεις από τους βουλευτές μας προς την κυβέρνηση και με συνεχείς παρεμβάσεις, στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις του προσωπικού που αφορούν την υπηρεσία τους τα ασφαλιστικά-μισθολογικά τους δικαιώματα, αλλά και τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Όπως και οι δεκάδες συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια και τους εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων, μονίμων, απόστρατων και πολιτικού προσωπικού, αλλά και με επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων εδώ στον Έβρο.

Ας κρατήσουμε κατά νου ότι αυτοί που τσακίζουν τον λαό για τα κέρδη τους στην ειρήνη, κερδίζουν ακόμα περισσότερα από τον πόλεμο.

Τη στιγμή που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μετατρέπουν όλη τη χώρα και τις υποδομές της, σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου, και ρίχνουν «λάδι στη φωτιά», το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στα σχέδια αυτά, για να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να σταματήσει η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα σχέδια, να μη διαλέξει ο λαός στρατόπεδο ληστών. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι

Έχει έρθει η ώρα να πιαστούμε ξανά χέρι χέρι και να προχωρήσουμε. Νομίζουμε ότι έχει έρθει πλέον αυτή η ώρα. Με τη συμμαχία μας να βαδίσουμε στον δρόμο της ανατροπής. Να οργανώσουμε την πάλη μας και να φέρουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στο προσκήνιο.


Να απορρίψουμε ταυτόχρονα την περίφημη… «πρόοδο» και τους τυχοδιωκτισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τους απαράδεκτους εκβιασμούς της ΝΔ για δήθεν «σταθερότητα», γιατί τη σταθερότητα τη θέλουν για να περνάνε σταθερά και συνεχώς όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται στον πυρήνα της πολιτικής τους.

Σας καλούμε να στηρίξετε με τη δράση σας αυτήν τη μεγάλη πρωτοβουλία που παίρνει το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά ελπιδοφόρα διέξοδο για το σήμερα και το αύριο.Άλλωστε, τους έχουμε μάθει και από την καλή και από την ανάποδη! Γι’ αυτό λέμε ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνατό! Σας καλούμε όλους και όλες να συνδράμετε σε αυτή την προσπάθεια.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου