Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας, η παρουσίαση του βιβλίου της Νικολέττας Λεϊμονίτη «Αρώματα Παράδοσης, Παροιμίες, Παροιμιώδεις εκφράσεις, Γλωσσοδέτες, Αινίγματα), Τόμος 3ος, Έκδοση του Κέντρου Ευρωπαϊκών Εκδόσεων ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ, Αθήνα 2023.


 






            Ένας από τους παρουσιαστές του βιβλίου ήταν και ο Νίκος Κουφός, ως Πρόεδρος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», ο οποίος εξήρε τη σπουδαιότητα που έχει στις μέρες μας η συλλογή και καταγραφή στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού μας, που χάνονται με την πάροδο του χρόνου και την αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών. Επίσης, ανέπτυξε το θέμα της αξίας της ελληνικής παράδοσης και την ανάγκη της διάσωσής της, αφού από αυτή άντλησαν και αντλούν, όχι μόνο οι γειτονικοί μας λαοί, αλλά και πολλοί άλλοι, που βρίσκονται πιο μακριά από τους γείτονες.

            Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν στον Νίκο Κουφό:

α)   Έπαινος  από το Σύλλογο «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και τη Χορωδία «ΛΙΟΠΕΤΡΑ», για την πνευματική και πολιτιστική προσφορά του και β) Έπαινος από τον διεθνή Οργανισμό INTERNATIONAL ACTION ART για την πολιτιστική του προσφορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου