Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Αναζητώντας τον Ασθενή Μηδέν Μία πρωτότυπη δραστηριότητα του μαθήματος «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» διαμορφωμένο ειδικά για δημοσιογράφους Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 Ώρα προσέλευσης: 10:30 π.μ. Anna Papageorgiou STEM Center, Κολλέγιο Ανατόλια


Αναζητώντας τον Ασθενή Μηδέν

Μία πρωτότυπη δραστηριότητα του μαθήματος

«Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες»

διαμορφωμένο ειδικά για δημοσιογράφους



Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

 Ώρα προσέλευσης: 10:30 π.μ.

Anna Papageorgiou STEM Center, Κολλέγιο Ανατόλια

Με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς


Πώς διασπείρονται οι πανδημίες και πόσο εύκολα μπορεί η επιστήμη να ανιχνεύσει τον περίφημο «Ασθενή Μηδέν» που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση μιας πανδημικής κρίσης;

Οι δημοσιογράφοι, μαζί με μαθητές και μαθήτριες που παρακολουθούν το μάθημα "Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες" στο θερινό πρόγραμμα του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/CTY Greece, θα συμμετάσχουν σε μια πρωτότυπη δραστηριότητα στο εργαστήριο Βιολογίας του Anna Papageorgiou STEM Center.

Σας περιμένουμε να ζήσετε μια ξεχωριστή και διαδραστική εμπειρία με το CTY Greece.

·         Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα και γνωριμία με τους μαθητές και μαθήτριες του CTY Greece στους κήπους του Anna Papageorgiou STEM Center.

 

Το μάθημα «Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες» αποτελεί εισαγωγή στην ανθρώπινη βιολογία και την επιστήμη της ιατρικής. Με αφετηρία βασικές ιδέες της βιολογίας και της χημείας, οι μαθητές και μαθήτριες από Α΄ Γυμνασίου έως Α΄ Λυκείου εξερευνούν τους περίπλοκους ανατομικούς και φυσιολογικούς μηχανισμούς που κρύβονται πίσω από κάθε τυπική ανθρώπινη λειτουργία, και εξετάζουν ομοιοστατικές ανωμαλίες που προκαλούν τις ασθένειες. Στο εργαστήριο μπορούν να γνωρίσουν τεχνικές ιστολογίας, ανατομίας, φυσιολογίας και βιοχημείας. Επιπλέον, διδάσκονται πώς να μελετούν κάτι με κριτική σκέψη και να κατανοούν άρθρα επιστημονικών περιοδικών και άλλων μέσων.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου