Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ



 
"Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει αυτό το έργο και θα δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιάζονται. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν γκρίζο και φέρονται με καχυποψία εμείς δίνουμε ελπίδα και χρώμα. Οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτό το αξιόλογο έμψυχο δυναμικό που προέκυψε με τις δικές μας παρεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια και σε συνεργασία μαζί του να σπάσουμε τις αλυσίδες του διχασμού".
«Οραματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε, για μια σύγχρονη, ανοικτή κοινωνία δικαιωμάτων για όλους, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, καταγωγή, γενεαλογικές καταβολές, θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις»
"Το ΠΑΣΟΚ κατήργησε de facto το αστυνομικό κράτος και στη μειονότητα, φέροντας έναν αέρα δημοκρατίας και κοινωνικής απελευθέρωσης στην Θράκη για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση".
"Το 1996 προωθήσαμε την προκήρυξη εκλογών για την εκλογή των μελών των σχολικών εφοριών των μειονοτικών σχολειών της Θράκης".
"Το 1999 προωθήσαμε την κατάργηση του εμφυλιοπολεμικής έμπνευσης άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας".
"Ως Υπουργός Εξωτερικών ήμουν εκείνος που έθεσε τον θεμέλιο λίθο στη νέα πτέρυγα του Μειονοτικού Γυμνασίου Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ» τον Σεπτέμβριο του 2002".
"Το 2010 προχωρήσαμε ως κυβέρνηση στην κατάργηση της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης που υπήρξε ένα χρόνιο αίτημα της μειονότητας, θέλοντας να συμβάλουμε στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του επιπέδου των σπουδών των εκπαιδευτικών του μειονοτικού προγράμματος".
"Ήμουν και θα είμαι πάντα δίπλα στην Θράκη, κοντά σε όλους τους πολίτες της. Υπήρξε, άλλωστε, στην διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής πάντοτε στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου