Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Δεν χρειαζόμαστε την άδεια ούτε της Μαρίας Γκουγκουσκίδου ούτε κανενός άλλου για να σχολιάσουμε τα θέματα τις επικαιρότητας που αφορούν το Δήμο Ορεστιάδας!


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν απόψεις στο διαδίκτυο που μας προτρέπουν "για το καλό μας" να συνεργασθούμε με άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προκειμένου προφανώς να αποφευχθεί μια νίκη της υφιστάμενης δημοτικής αρχής. Προτείνουν μάλιστα και σχέδια για τον τρόπο της συνεργασίας, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα κατανοητά.

Για το ζήτημα των συνεργασιών θέλουμε να πούμε τα παρακάτω:

- Είμαστε θετικοί σε συνεργασίες δημοτικών παρατάξεων και ανεξάρτητων προσωπικοτήτων. Το αποδείξαμε με την πρόσφατη συνεργασία μας με τη δημοτική κίνηση "Ορεστιάδα εν Δράσει".

- Η διαδικασία και οι όροι του διαλόγου για τη συνεργασία θα τίθενται από τις συμμετέχουσες δημοτικές παρατάξεις και όχι από οποιονδήποτε τρίτο.

- Για να υπάρξει συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει σύγκλιση σε σημαντικά θέματα που απασχολούν τους δημότες.

Σε όσους εκφέρουν δημόσιο λόγο και θέλουν να αναφερθούν σε θέματα της παράταξής μας, μπορούν να απευθύνονται σε μας, για να έχουν και τη δική μας άποψη προκειμένου να προσφέρουν πληρέστερη ενημέρωση.

 

 

 

Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο δημοτικός συνδυασμός «ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ» της υποψήφιας δημάρχου Ορεστιάδας Μαρίας Γκουγκουσκίδου με αφορμή σχόλιο μας για τις πρωτοβουλίες στο χώρο της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ορεστιάδας,που πυροδότησε μια αδικαιολόγητη αντίδραση,γιατί ο δημόσιος διάλογος δεν υπαγορεύεται ούτε μπορεί να χειραγωγηθεί από τα τοπικά πολιτικά μεγέθη! Η μόνη υποψ΄’ηφια που δεν θα έπρεπε να ομιλεί είναι η κυρία Γκουγκουσκίδου,η οποία αντιμετωπίστηκε με προνομιακό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια! Προφανώς τότε ήταν όλα καλά .αφού εξυπηρετούσαν τις κατά τα άλλα θεμιτές πολιτικές φιλοδοξίες της! Θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο και ασχολίαστο και δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να μας υποδείξει ως άλλος «κουκουλοφόρος» στην κοινή γνώμη ότι είμαστε ο κακός λύκος του παραμυθιού και η ίδια η αθώα πολιτική κοκκινοσκουφίτσα! Δεν είναι έτσι τα πράγματα και θα εξηγήσω το γιατί! Η Μαρία Γκουγκουσκίδου που μέχρι πριν έξι μήνες δεν ήταν μέρος του τοπικού δημόσιου διαλόγου ή και των όποιων συντελούμενων διεργασιών στο χώρο της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, επειδή ακριβώς η ίδια είχε βγάλει τον εαυτό της έξω από τον κύκλο των πιθανών υποψήφιων δημάρχων, κάτι που έλεγε αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019! Ξαφνικά όλα άλλαξαν και κοντινότεροι σ΄αυτήν άνθρωποι αδυνατούσαν να κατανοήσουν αυτή την εντυπωσιακή μεταστροφή! Υπάρχουν πολλές εικασίες και άκρως ρεαλιστικά σενάρια που αγγίζουν τον πυρήνα των γεγονότων! Δικαίωμα της είναι να κάνει την όποια επιλογή και να προχωρήσει χωρίς να δώσει τις απαραίτητες και αναγκαίες εξηγήσεις! Είναι πολιτικό δικαίωμα της πως θα διαχειριστεί τις επιλογές της!

Και δεν είναι τα ποσοστά που έδωσε μέσα από μια πολιτική επιχειρηματολογία «ο έμπειρος αυτοδιοικητικός! Δεν είναι εκεί το θέμα! Βέβαια αντέδρασε και ο Χρήστος Καζαλτζής,στον οποίο έχουμε αφιερώσει σειρά ρεπορτάζ αλλά και αυτός,όπως μου μετέφερε άνθρωπος μου,περίμενε από τον «έμπειρο αυτοδιοικητικό» να του δώσει κάποιο θηριώδες ποσοστό! Κι άρχισε να λέει διάφορα! Να ανοίξω μια παρένθεση και να θυμίσω ότι ο Χρήστος Καζαλτζής ήταν ο τελευταίος γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης(Υ.Ο.) Νέας Ορεστιάδας του ΠΑΣΟΚ,όταν είχε διοργανωθεί η πρωτόγνωρη διαδικασία με τη συμμετοχή 2,500 οπαδών του κινήματος για την ανάδειξη υποδήφιου δημάρχου Ορεστιάδας με τους Πολυχρόνη Αντωνιάδη,Λευτέρη Χαμαλίδη και Πασχάλη Γουτκίδη να είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές αυτού του πρωτοφανούς εγχειρήματος σε όλη την Ελλάδα και για όλα τα κόμματα! «Δυστυχώς η κάλπη γκαστρώθηκε»,λένε οι πολιτικοί φίλοι του Πολυχρόνη Αντωνιάδη,ο οποίος από τότε ακόμη τη λίστα με τα ονόματα όσων είχαν ψηφίσει! Μετά από 13 χρόνια,από το 2010,η τύχη αυτής της λίστας για ευνόητους λόγους αγνοείται! Ο βιασμός των εκλογικών διαδικασιών είχε συντελεστεί κι αυτό είναι μια βαριά πολιτική κληρονομιά! Ο Σάλης Παπανδρέου θα μπορούσε δικαιολογημένα να διαμαρτυρηθεί για μια τόσο χαμηλή πρόβλεψη και θα έχει τα δίκια του! Επειδή,όμως,έχω εμπιστοσύνη στο πολιτικό κριτήριο του,θα αντιληφθεί αυτό που ήθελε με τον πλέον εμφατικό τρόπο να υπογραμμίσει ότι υπάρχει η ανάγκη για ένα σχήμα υπέρβασης μιας κατάστασης αδράνειας με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα! Αλλά ο Σάκης Παπανδρέου πέρα την όποια εκλογική επίδοση τον ερχόμενο Οκτώβριο θα πρέπει να διαφιλάξει τη βιωσιμότητα και την μακροημέρευση του συνδυασμού «Είναι στο χέρι μας»,που διαθέτει ένα καταπληκτικό επιστημονικό δυναμικό με υψηλές δυνατίτητες! Τα περισσότερα παιδιά τα ξέρω από την ημέρα της γέννησης τους και δεν μπορώ να τρέφω παρά μόνο θετικά αισθήματα για τα ίδια κι ευτυχώς,που υπάρχουν για την πόλη της Νέας Ορεστιάδας! Στα αμέσως επόμενα χρόνια θα είναι η γενιά που θα επωμιστεί ένα μεγάλο βάρος για το μέλλον της Νέας Ορεστιάδας! Τους είχομαι τα καλύτερα! Στις προηγούμενες γενιές υπάρχει πολύ έρμα,που θα πρέπει να το πετάξουν! Έτσι κι αλλιώς το ταξίδι είναι δικό τους!

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ» Μαρί Γκουγκουσκίδου,το έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο μου,ρητά και κατηγορηματικά πήρε τις αποστάσεις ασφαλείας από τις συντελούμενες στν ελάσσονα,πλέον, αντιπολίτευση του Δήμου Ορεστιάδας και ετοιμάζεται για τη μάχη της ζωής της! Είναι η Τρίτη φορά που κατεβαίνει και ξέρει ότι τέταρτη φορά δεν θα υπάρχει! Από άποψη εκλογικής τακτικής και τακτικής στρατηγικής κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση! ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ! Από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν έχει να περιμένει πολλά! Ο Χρήστος Καζαλτζής,ανεξάρτητα κι αν στοχεύει και σε άλλα ακροατήρια,θα περιμένει το πολιτικό μερίδιο του από τον πολιτικό φορέα που στήριξε και στηρίχτηκε! Από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ η Μαρία Γκουγκουσκίδου δεν έχει να περιμένει καμία απολύτως βοήθεια! Η στόχευση της έχει λογική και με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της προσπάθησε να την σηματοδοτήσει!Κλείνει το βάτι στο συντηρητικό ακροατήριο της πόλης και καλά κάνει! Επιτελεί μάλιστα τα θρησκευτικά καθήκοντα της με εντυπωσιακό για νεοφώτιστη πιστή τρόπο ελπίζοντα να αγγίξει ευαίσθητες χορδές στους πιστούς!Κινείται και καθοδηγείται από έμπειρο χέρι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και σύμφωνα με το εσχειρίδιο ορθής εκλογικής εκστρατείας και σ΄αυτό τον τομέα έχει την καλύτερη επικοινωνιακή υποστήριξη που θα μπορούσε να έχει ένας ή μία υποψήφια στη Βόρεια Ελλάδα!

Ο δήμαρχος Ορεστιάδας έχει στα χέρια του πολλά χαρτιά και σε πολλά επίπεδα! Έχει στρατηγικό πλεονέκτημα! Ξέρει ο ίδιος,όπως και οι συνεργάτες του,ότι ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΙΚΗ θα υπάρχει συνέχεια για όλους! Θα επιχειρήσει να πιάσει το επιθυμητό ποσοστό,δηλαδή το 43%, για να αποφύγει τις κακοτοπιές του δεύτερου γύρου όχι ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και στη δεύτερη Κυριακή αλλά τα πράγματα είναι σαφώς δυσκολότερα!! Ο Βασίλης Μαυρίδης μετά την Τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη του αναμένεται να εκτοξεύσει θεαματικά τις πολιτικές μετοχές του και θα είναι από τα πλέον προβεβλημένα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ σε πανελλαδική κλίμακα!

Εννοείται ότι και ο Διαμαντής Παπαδόπουλος θα δώσει τον δικό του αγώνα για την καλύτερη δυνατή εκλογική επίδοση!Είναι προφανές ότι θέλει να κερδίσει αλλά και να μην κερδίσει δεν χάθηκε και ο κόσμος! Απλώς δεν θα έχει πετύχει αυτό που θα ήθελε σ΄αυτή την εκλογική διαδικασία! Θα είναι όμως ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός της επόμενης μέρα; Αλλά,όπως καταλαβαίνετε,αυτό το ενδεχόμενο δεν θέλει να το συζητάει ούτε καν να το σκέφτεται αλλά είναι όμως ένα υπαρκτό σενάριο!

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Κώστα Ζαλουφλή τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα! Θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει την εκλογική επιτυχία του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές! Για τον Κώστα Ζαλουφλή υπάρχουν θετικά συναισθήματα και του εύχομαι κάθε καλό τόσο στην πολιτική όσο και στη ζωή του που μας έχει φέρει για φορά ακόμη πολύ κοντά! Θα είναι ένας καλοδεχούμενος νέος γείτονας!

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι από την καλή περίοδο μας με την Μαρία Γκουγκουσκίδου! Της την αφιερώνω με αγάπη και σεβασμό για τον αγώνα που κάνει ως γυναίκα! Θα είμαι ο τελευταίος που θα βάψω τα χέρια μου ακόμα και με το αίμα μιας πολιτικής γυναικοκτονίας!

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου