Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Σαρωτική νίκη του Γιάννη Ζαμπούκη στην Αλεξανδρούπολη με 60,51%!



Με το συντριπτικό 60,51% έναντι 39,49% του Σταύρου Σταυράκογλου ο Γιάννης Ζαμπούκης είναι για δεύτερη θητεία δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης και σίγουρα ένα από τα πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο για την επόμενη 10ετία! Αν και σε πρώτη ανάγνωση μετά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής είχε μπροστά του μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, οι τρεις προερχόμενοι από τη ΝΔ(Σταύρος Σταυράκογλου, Βαγγέλης Λαμπάκης και Δημήτρης Πέτροβιτς), που είχαν συγκεντρώσει το 59,81% των ψήφων, δεν μπόρεσαν να συμπορευτούν και δεν πείστηκαν ούτε από την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίξουν τον Σταύρο Σταυράκογλου, τον δε δύσκολο της ανοιχτής κυβερνητικής υποστήριξης ανέλαβε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, για να εισπράξει τη σφοδρή αντίδραση του δημάρχου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη λέγοντας του ότι «στη ζωή όλα είναι δανεικά»!

Ο Γιάννης Ζαμπούκης θα είναι ένας ισχυροποιημένος δήμαρχος με ευρεία πλέον πλειοψηφία και η πρώτη θητεία του, που θα μπορούσε να είναι και…μοιραία,, λόγω της ισχνής εκπροσώπησης της παράταξης του στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι απλά μια κακή ανάμνηση! Με την εκλογή του κυριαρχεί καταλυτικά στο αυτοδιοικητικό  τοπίο της πρωτεύουσας του Έβρου με την αποχώρηση του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη από την ενεργό πολιτική δράση και την αποδυνάμωση του Σταύρου Σταυράκογλου, που θα έχει την επόμενη φορά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο αυτοδιοικητικό του εγχείρημα! Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ήταν επίσης αποκαρδιωτικό για τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, που παραμένοντας στην Περιφέρεια θα είχε πάντα μια ισχυρή βάση για την όποια πολιτική φιλοδοξία του! Είχε πάρει τις αποφάσεις του, οι οποίες πάντα έχουν και τα ρίσκα τους! Το γεγονός ότι τόλμησε το μετέωρο αυτοδιοικητικό του μακροπρόθεσμα δεν σημαίνει ότι θα είναι ένα μειονέκτημα του αλλά μπορεί να γίνει κι ένα πλεονέκτημα του!

Σταθερή αξία ο Σάββας Δευτεραίος, που μπορεί να γίνει «ένας Πελετίδης της Αλεξανδρούπολης»! Σίγουρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα ήθελε κάτι παραπάνω στην Αλεξανδρούπολη αλλά και πάλι απέσπασε το αξιοπρεπές 7.75%, που είναι μια καλή εκλογική επίδοση στη δεδομένη αυτοδιοικητική συγκυρία. Ο Σάββας Δευτεραίος είναι αδιαμφισβήτητα ένα αξιόλογο κοινωνικό, αυτοδιοικητικό και πολιτιστικό κεφάλαιο όχι μόνο για την παράταξη του αλλά και για όλη την Αλεξανδρούπολη!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου