Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Τους "ΥΒΡΙΣΤΕΣ...ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ" στηλιτεύει με νέα παρέμβαση του ο γνωστός συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης και δίνει ένα άλλο ενδιαφέρον στην τοπική εκλογική αναμέτρηση,που βγάζει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή!

ΥΒΡΙΣΤΕΣ….ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ!
Η ανάρτηση που ακολουθεί αφορά στις δημοτικές εκλογές στο Διδυμότειχο, οπότε ζητώ συγνώμη από τις φίλες και τους φίλους, που δεν τους αφορά το θέμα. Ας την προσπεράσουν.
Ο ΤΟΚΑΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ…
Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχα υποστηρίξει δημοσίως, με σειρά αναρτήσεων, τον κ. Χρήστο Τοκαμάνη.
Δεν θυμάμαι, ΟΥΤΕ ΈΝΑΝ από τους τότε πολιτικούς του αντιπάλους, ήτοι τον νυν Δήμαρχο κ. Χατζηγιάννογλου, τον πρώην Δήμαρχο κ. Πατσουρίδη, τον κ. Δημητρίου, τον κ. Σκίνδρη ή τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους τους, όχι απλώς να διαμαρτυρηθούν, αλλά να πούν μια κουβέντα.
Τόσο αξιοπρεπείς ήταν. Και το εκτίμησα πολύ αυτό γιατί δείχνει ήθος, ανωτερότητα και πολιτικό πολιτισμό.
Βέβαια, τότε, επειδή στήριξα τον κ. Τοκαμάνη, δεν θυμάμαι κανέναν από τους υποψήφιους συμβούλους του να διαμαρτύρεται επειδή μένω στην ….μακρινή Αθήνα! Πόσο, υστερόβουλοι, μπορεί να γίνουν μερικοί, αλήθεια.
ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ…
Πριν δυο μέρες έγραψα μια ανάρτηση όπου, με θετικές αναφορές στον κ. Τοκαμάνη και σε κάποιους υποψηφίους του συνδυασμού του, δήλωνα ότι θα στηρίξω τον νύν Δήμαρχο κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου. Δεν μου το ζήτησε κανένας, απλώς θεώρησα ως δημότης Διδυμοτείχου να πώ τη γνώμη μου.
Δικαίωμά μου αναφαίρετο και δεν χρειάζομαι την άδεια ουδενός για να το ασκήσω.
Εκτοτε, μερικά θρασύδειλα ανθρωπάρια με βρίζουν, (ανωνύμως βεβαίως, οι ασπάλακες) μ’ απειλούν (σκιάχτηκα αλήθεια!) και λένε διάφορες αθλιότητες!
Γέλασα στ’ αλήθεια με το άγχος τους.
Δεν θα έμπαινα στον κόπο ν’ ασχοληθώ με ανώνυμους συκοφάντες, αν κάποιος υποψήφιος του κ. Τοκαμάνη δεν μου ζητούσε δημοσίως τον λόγο και τα… ρέστα γιατί…τόλμησα να εκφράσω την άποψή μου, μέσα από την προσωπική μου σελίδα στο FB. Για τόσο…πλέρια δημοκρατία μιλάμε!
Γιατί τότε πείστηκα ότι πίσω απ΄ όλο αυτό το βούρκο, βρίσκεστε εσείς, οι …ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ!
Μαζέψτε, λοιπόν, τα λυσσασμένα σας, σας εκθέτουν και πείτε τους ότι δεν χαμπαριάζω!
Εξηγηθήκαμε;
Μα στ’ αλήθεια, για ποιο λόγο τόσος…θυμός για έναν…Αθηναίο; Μια ψήφο έχει; Τι φοβάστε, μήπως σας χαλάσει τα σχέδια; Μήπως…επηρεάσει το αποτέλεσμα;
Ελάτε τώρα, σοβαρευτείτε!
Εσείς, οι grand masters των εκλογικών αναμετρήσεων;
ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ…
Προς τι, λοιπόν, ο εκνευρισμός;
Εμένα ούτε καρέκλες μ’ ενδιαφέρουν στο Διδυμότειχο, ούτε ρουσφέτια (κάποτε ζητούσα κανένα πιστοποιητικό, τώρα τα βγάζω από το e-gov), ούτε εργολαβίες διεκδικώ, ούτε χορηγίες!
Ξέρω, μερικοί θέλουν μια πόλη μίζερη να τη διοικούν με τις παρέες τους.
Τους ενοχλούν οι …Αθηναίοι και όσοι λένε ελεύθερα τη γνώμη τους.
Αμα, λάχει, πετάνε και καμιά ιδέα!
Και αυτό είναι κακό!
Γιατί ταράζει τα νερά!
Αλλωστε, τι να ξέρουν τώρα, όσοι ζούν μακριά από το Διδυμότειχο!
Πέρασε αλήθεια ποτέ από το μυαλό σας ότι με όλες αυτές τις αθλιότητες αποξενώνετε ανθρώπους που έχουν κάθε ειλικρινή διάθεση, ανιδιοτελώς, να βοηθήσουν την πόλη!
Και το κακό είναι ότι αυτό, το κάνετε σκοπίμως. Από πρόθεση, από δόλο για να είμαι ακριβής.
Ότι δεν μπορείτε να κάνετε εσείς, δεν θέλετε να το κάνει κανένας άλλος!
Ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μου τι άκουσα πέρσι, όταν κάτι…Αθηναίοι, βάλαμε χρήματα από τη τσέπη μας και στήσαμε το Μνημείο των Θρακών προσφύγων, τιμή στη μνήμη των παππούδων και των γιαγιάδων μας. Πολλοί από εσάς δεν ήρθατε ούτε στ’ αποκαλυπτήρια του μνημείου, για τόσο πολύ ενδιαφέρον, μιλάμε. Είναι που…νοιάζεστε πολύ!
ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΜΥΛΟ…
Να έρθω τώρα στην ουσία.
Στην ανάρτησή μου διευκρίνιζα ότι λόγω ειδικών καταστάσεων, ο κ. Χατζηγιάννογλου δικαιούται μιας δεύτερης ευκαιρίας.
Να διοικήσει το δήμο με την ομάδα του και με το δικό του πρόγραμμα.
Αυτό το…έγκλημα διέπραξα!
Πρόσθετα μάλιστα ότι θα τον κρίνουμε αυστηρά και χωρίς καμιά επιείκια.
Αλλωστε, ο κ. Τοκαμάνης έχει ήδη ολοκληρώσει 2 θητείες!
Και συγκρίνουν το «έργο», μιας ολόκληρης οκταετίας, με δική του πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το έργο ενός Δημάρχου με 6 μόνον δημοτικούς συμβούλους και τη χώρα 2 χρόνια στον κορονοϊό;
Και τον μέμφεστε που δεν έλυσε προβλήματα, που εσείς του κληρονομήσατε!
Το πρόβλημα της ύδρευσης, για παράδειγμα! Και υπόσχεστε, μάλιστα, ότι θα το λύσετε σ’ ένα χρόνο; Και γιατί δεν το έλυσε ο κ. Τοκαμάνης στα οκτώ που ήταν Δήμαρχος;
Εντάξει, έχει και ο παραλογισμός τα όριά του!
ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…
Ειλικρινά, ντρέπομαι για λογαριασμό σας!
Ντρέπομαι και θλίβομαι και για κάποιους υποψηφίους του συνδυασμού σας, που σιωπούν ένοχα, ενώ με γνωρίζουν.
Δεν πειράζει.
Ο καθείς και τα έργα του, που λέει κι ο ποιητής.
Αλήθεια, πώς επιτρέπετε αυτές τις αθλιότητες;
Αυτό είναι το ήθος σας;
Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός σας;
Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διοικήσετε τον Δήμο, αν εκλεγείτε;
Δημιουργώντας εχθρούς;
Διχάζοντας την πόλη;
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το Διδυμότειχο είναι μια πόλη μικρή, γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Όπως είναι γνωστή και η πορεία ενός εκάστου εξ ημών όπως και αν το ενδιαφέρον του για την πόλη είναι ειλικρινές ή μέσω του δήμου, στοχεύει αλλού.
Θυμίζω, επίσης, ότι η ζωή έχει ένα μοναδικό ταλέντο, να μην ξεχνάει και να επιστρέφει συμπεριφορές.
Οι ύβρεις και οι συκοφαντίες έχουν κοντά ποδάρια και όταν ακόμα φέρνουν πρόσκαιρες νίκες, δημιουργούν βούρκους από τους οποίους δεν γλυτώνουν οι υβριστές και οι συκοφάντες.
Οψόμεθα…..
...............................................................................................................................................................
Αδιαμφισβήτητα ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης έχει κατακτήσει το δικαίωμα της δημόσιας έκφρασης και τοποθέτησης για τα όσα συμβαίνουν στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του! Όσο κι αν ενόχλησε η επικοινωνιακή και πολιτική παρέμβαση του άλλο τόσο βλακώδη είναι τα ταξικά και συκοφαντικά και απρεπή σχόλια! Δεν προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία στον συνδυασμό τους! Το πιο ασφαλές θα ήταν, να κρατήσουν σιγή ασυρμάτου μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και όσο θα το συνεχίζουν, τόσο η ζημιά θα μεγαλώνει! Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης είναι μια σημαντική προσωπικότητα της εσωτερικής Θρακικής διασποράς,που έχει δώσει πολλά και θα δώσει ακόμη περισσότερα στο Διδυμότειχο και σε όλη τη Θράκη!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου