Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Ούτε οι αρχειομαρχξιστές δεν θα αναβίωναν εν έτει 2023 και λίγο πριν την αυγή του 2024 αντιλήψεις συγκρότησης Λαϊκού Μετώπου!1!

Τι κρίμα ; Τα τρία μεγαλύτερα προοδευτικά κόμματα συγκεντρώνουν 33,5 % των ψηφοφόρων, αλλά είναι κατακερματισμένα και αντιπολιτεύονται περισσότερο μεταξύ τους αδικαιολόγητα παρά με την δεξιά ΝΔ(31,5%). Μαζί δε με τα μικρότερα αριστερά κόμματα εξ αντικειμένου εξυπηρετούν την γενική αρχή:«διαίρει κ βασίλευε» και σπρώχνουν έτσι τους ψηφοφόρους σε μεγάλη αποχή απο τις εκλογές.
Τυχαίο άραγε;
.....................................................................................................................................................................
Αυτί ήταν το ποστάρισμα του μέλους της Επιτροπής Ενέργειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Βασίλη Τσολακίδη με αφορμή τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δείχνει ένα σαφέστατο πολιτικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και προκαλεί μεγάλη εντύπωση ως προς την ανάγνωση και την ερμηνεία του!1!! Αν,δηλαδή, εν έτει 2023 και λίγο πριν την αυγή του 2024 τα τρία κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ θα πρέπει να συγκροτήσουν Λαϊκό Μέτωπο για να αντιμετωπίσουν την προπορευόμενη ΝΔ!!1 Με τέτοιου τύπου προσεγγίσεις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει να πάει απολύτως πουθενά, γιατί μια τέτοια προοπτική δεν απασχολεί τους παραπάνω κομματικούς σχηματισμούς!Η συνεχιζόμενη ιδεολογική,πολιτική και προγραμματική σύγχυση θυμίζει το επικοινωνιακό και πολιτικό Βατερλώ τους κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά στον πρώτο γύρο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών όπου η συζήτηση για την απλή αναλογική έδειξε ότι κινούνταν σε ένα άκρως θολό πολιυικό και προγραμματικό τοπίο που επέφερε και την συντριπτική εκλογική ήττα, για την οποία δεν έχει γίνει ουσιαστική ανάλυση και συζήτηση,ενώ πολλά δείχνουν ότι το κλίμα της απόλυτης πολιτικής ασάφειας θα το οδηγήσει σε μια τέλεια καταιγίδα με ενδεχόμενα μείζονα ζητήματα υπαρξιακής επιβίωσης! Ο διαθέσιμος πολιτικός χρόνος είναι ελάχιστος και είναι προφανές ότι αν δεν υπάρξουν σημάδια πολιτικής ανάκαμψης το αποτέλεσμα των επικείμενων ευρωεκλογών μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο! Η νέα πολιτική ηγεσία υπό τον Στέφανο Κασσελάκη θα πρέπει να επιδείξει υψηλά αντανακλαστικά πολιτικής επιβίωσης και να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική πολιτική πρόταση! Οι ευρωεκλογές θα είναι ένα σημαντικό ορόσημο για ένα νέο πολιτικό κύκλο και οι δυνάμεις της Αριστεράς πριν αναμετρηθούν με τη ΝΔ θα πρέπει να μετρηθούν μεταξύ τους και να δείξουν ότι είναι αυτές που θα ηγηθούν σε μια νέα φάση της κυβερνώσας Αριστεράς! Είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση και προοπτική αφήνει παγερά αδιάφορο το ΚΚΕ αλλά αφορά αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και τη μεταξύ τους σχέση! Αυτό έχουν πρώτα να λύσουν και πάνω σ΄αυτή τη σχέση θα στηθεί και το νέο πολιτικό τοπίο! Ο πρώτος θα έχει και το ηγετικό πολιτικό προνόμιο για την επόμενη μέρα! Μέχρι τότε θα χρειαστεί πολλή δουλειά για μια θέση κάτω από τον ήλιο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου